Mechanisatie

Foto & video 1 reactie

Agrotron 400 TTV voor boerensegment

Trekkerfabrikant Same Deutz-Fahr stelde vorige week de nieuwe Deutz Fahr Agrotron 400 TTV-serie voor, een trekker met continu-variabele transmissie in het boerensegment.

Foto

 • Trekkerfabrikant Same Deutz-Fahr stelde vorige week de nieuwe Deutz Fahr Agrotron 400 TTV-serie voor, een trekker met continu-variabele transmissie in het boerensegment. Boerderij was door Same Deutz-Fahr in het Zuid-Spaanse Sevilla uitgenodigd op een olijven- en graanboerderij voor een uitgebreide rij-impressie.

  Foto’s en tekst: Martijn Knuivers.

 • De nieuwe TTV-serie omvat drie modellen: de 410, 420 en 430 van respectievelijk 84 kW (114 pk), 91 kW (124 pk) en 98,5 kW (135 pk). Met boost zijn de vermogens 89, 95 en 104 kW. De nieuwe Agrotron 400 TTV lijkt qua uiterlijk en uitrusting op de al bestaande M400-serie met de 40V-40A, schakelbak en viertraps powershift.

 • 50 km/u rijden kan met gereduceerd toerental (1.750 toeren per minuut). Dat spaart brandstof.

 • Om de trekker wat blitser te maken heeft de Duits-Italiaanse fabrikant de zijkant van de motorkap voorzien van een zilverkleurige streep.

 • Ook het Deutz-Fahr-logo is door toevoeging van twee lijnen wat breder geworden. Het logo is een combi van de letter M van Magirus en de domtoren van Ulm. Vrachtwagenfabrikant Magirus is in 1936 door het concern Klöckner-Humboldt-Deutz opgenomen. In Ulm worden de Deutz-motoren gebouwd. Tijdens het 100-jarig jubileum in 1964 is het logo standaard geworden op de Deutz-tractoren. Van het KHD-concern is niets over. Tegenwoordig worden de Deutz-motoren door Deutz-Ag gebouwd, Magirus is in 1975 overgenomen door Iveco en Deutz-Fahr is in 1995 gekocht door Same.

 • De TTV beschikt over de nieuwe S-Comfort Class-cabine. Het is in feite de oude cabine uit 1995, maar nu met dubbelglas om het geluidsniveau te reduceren en standaard is er een glazen dakluik.

 • De rechterzijconsole oogt, vanwege de goed gegroepeerde en gekleurde hendels en knoppen, opgeruimd.

 • Onder de deksel in de armleuning zitten de knoppen die minder frequent gebruikt worden, zoals knoppen voor instelling van debiet en tijd van de hydrauliekventielen en diverse knoppen voor afstelling van de cvt.

 • Een optie is de iMonitor, waarop diverse instellingen zijn te maken en die dienst doet als Isobus-terminal.

 • Vanwege de schuin aflopende motorkap is het zicht op de frontmaaier goed. Een uitgebreide rij-impressie leest u in Boerderij nummer 28 van dinsdag 12 april.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Fendt 400 serie

  Heeft wel wat weg van de fendt 400 serie qua bouw/verhoudingen!

Of registreer je om te kunnen reageren.