Mechanisatie

Foto & video 1211 x bekeken

Nieuwe, sterke Steyr 6200 CVT

Steyr komt met drie nieuwe trekkers van rond de 200 pk. Deze hebben een nieuwe traploze CVT en een nieuwe touchscreen trekkerterminal.

Foto

 • Steyr onthulde afgelopen weekend op de WK ploegkampioenschappen de nieuwe Steyr 6200 CVT-serie. De serie omvat 3 modellen: de 6200, 6210 en 6225.

  Foto's: Steyr en Landwirt.com, tekst: Bas van Hattum

 • De motorvermogens zijn 145 kW(197 pk), 157 kW (213 pk) en 165 kW (224 pk). Met de powerboost erbij loopt het maximale vermogen bij de 6225 op tot 184 kW (251 pk).

  De trekkers halen 50 km/u bij een motortoerental bij 1.550 tpm of 40 km/u bij 1.250 tpm

 • De nieuwe CVT-cabine is ruimer. Vooral voorin is er meer ruimte dan bij de cabine op de kleinere Steyr CVT-modellen. De indeling is gelijk gebleven: geen dashboard voor het stuurwiel, alle trekkerinformatie in de rechter cabinestijl en een rechterarmleuning waar vrijwel alle functies in zijn geïntegreerd.

 • Hier de dashboardloze stuurconsole. Herkenbaar is de oranje omkeerschakeling.

 • De rijhendel komt in plaats van de bekende Multicontroller zoals Steyr en Case-IH die altijd hebben gehad. De hendel kan bewegen en hiermee kan dus ook de rijsnelheid aangegeven worden. Net als het rijpedaal, dat gebleven is. Herkenbaar zijn de druktoetsen voor hef omhoog en omlaag, 2 hydrauliekfuncties en een omkeerschakeling.

 • Onder een klep in de rechterarmleuning de instelknoppen voor hefinrichting en hydrauliek.

 • Zeker is dat deze nieuwe CVT-typen niet meer gebruik maken van de bekende Steyr/ZF traploze S-Matic CVT. Er zit een nieuwe CVT in, ontwikkelt in huize Case New Holland. De basis van deze nieuwe CVT’s zullen we later terug zien bij de nieuwe trekkers met traploze transmissie bij Case-IH (Puma) en New Holland (T7000).

 • Ook fraai is deze nieuwe, touchscreen trekkerterminal die helemaal is geïntegreerd met de trekkerelektronica. Het is een vergelijkbare versie van wat bij New Holland de Intelliview III-monitor is. Dat betekent dus ook Isobus-ready.

Of registreer je om te kunnen reageren.