Mechanisatie

Foto & video 1 reactie

Proefrit Case IH Puma 140

De nieuwe lichte Puma overlapt de bestaande Maxxum-serie. Er zijn wel degelijk grote verschillen. Boerderij trapt de Puma 140 op zijn staart.

Foto

 • Case IH Puma 140 is met de Puma 125 en 155 toegevoegd aan de Puma-serie, die nu loopt van 93 tot 157 kW (127 tot 213 pk). Qua uiterlijk lijkt de trekker veel op de Maxxum-serie. Grootste verschillen zijn de fullpowershift en zwaardere achterbrug. De Puma 140 heeft nominaal 104 kW (142 pk) en maximaal 125 kW (170 pk). De Maxxum blijft gewoon te koop naast de Puma, terwijl de series elkaar in vermogen met twee modellen overlappen.

  Foto's: Koos Groenewold, tekst: Frits Huiden

 • De Puma’s beschikken over de bekende fullpowershift transmissie. Moest je bij de Maxxum nog handmatig schakelen tussen twee groepen en zat dat moment net te vaak in het werkgebied, met de fullpowershift kun je zonder onderbrekingen manueel of automatisch 19 trappen op- en terugschakelen. Het is jammer dat er slechts zes versnellingen achteruit zijn.

 • De hefkracht van de Puma 140 is met 8.257 kilo bijna 400 kilo hoger dan de Maxxum 140.

 • De grote chromen handgashendel heeft plaatsgemaakt voor de Multicontroller-bediening bekend van Steyr. Met deze gefixeerde multihendel zijn ook snelhef, een hydrauliekfunctie, rijrichting en kopakkerautomatiek te bedienen. Met de plus-en-minknopjes doorloop je de versnellingen.

 • De kunststof kap met chroom omlijste ronde koplampen gaat zoals gebruikelijk in één geheel bijna 90 graden open. De 6,7 liter Tier III-zespitter eronder bedient zich van grotere koelpakketten dan de Maxxum-trekkers.

 • De radiatoren klappen en schuiven uit elkaar voor een makkelijke reiniging.

 • Qua lay-out valt gelijk het ontbreken van het dashboard op, net zoals bij de grote Puma’s- en Magnum-trekkers. Alle meters zitten in de rechter A-stijl van de cabine.

 • De Puma 140 kost met €85.995 in standaard uitvoering, €12.000 meer dan de 6 kW zwaardere Maxxum 140.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Gerard

  Pracht trekker met super stille ruime cabine met zeer goed zicht. Ontzettend taaie motor.

Of registreer je om te kunnen reageren.