Mechanisatie

Foto & video 1676 x bekeken 1 reactie

Eicher is op-en-top mechanische trekker

Firma Hissink in Oeken (Gld.) blaast het merk Eicher nieuw leven in

Foto

 • Mechanisatiebedrijf Hissink introduceert smalspoor, semi-smalspoor en landbouwtrekkers van het merk Eicher. Het motorvermogen van de landbouwtrekkers loopt van 41 kW (56 pk) tot maximaal 62,5 kW (85 pk). Boerderij bekeek de Eicher 777 SA, een vierwiel aangedreven trekker van 56,5 kW (77 pk).

  Foto's: Wouter Koolmees, tekst: Martijn Knuivers

 • De nieuwe Eicher is eigenlijk een metallic-blauw gespoten Carraro Agri Up. De Eicher c.q. Carraro Agri Up wordt gebouwd in de Italiaanse Agritalia-fabriek. Daar worden ook de smalspoor- en compacttrekkers van Valtra, Deutz-Fahr, MF, Claas, Landini en John Deere op basis van dezelfde Carraro-techniek gebouwd.

 • De trekker is voorzien van de originele Eicher-typeplaatjes en het originele Eicher-embleem.

 • De uitlaat loopt net als bij een auto onder de trekker door. Een uitlaat langs de cabine is leverbaar.

 • De trekker is uitgerust met een luchtgekoelde Deutz 4-cilinder Tier II-motor. Vanaf 2009 moet de trekker vanwege de strengere emissie-eisen worden voorzien van een watergekoelde Tier-III-motor. Welke motor dat wordt, is nog niet bekend.

 • Links instappen door de wijd openslaande deur gaat gemakkelijk ondanks de niet vlakke vloer. Bij het instappen aan de rechterkant zitten de versnellingshendel en de omkeer in de weg.

 • De cabine is compact, maar voelt niet klein aan. De zijruitjes kunnen niet open, de voor- en achterruit wel.

 • De Eicher is een op-en-top mechanische trekker. Op de voorwielaandrijving na moet alles mechanisch worden ingeschakeld. De cabine telt slechts drie draaiknoppen voor de verwarming en airco en zes drukknopjes voor overige functies. Vier links bovenin de cabine voor de werklampen voor en achter, de ruitenwissersproeier en de ruitenwisser (een intervalschakelaar ontbreekt), en twee rechts tegen het spatbord voor de vierwielaandrijving en de alarmlichten.

 • De versnellings- en hydrauliekhendels liggen goed binnen handbereik. De hendel voor de mechanische hef is lastig bereikbaar.

 • De keuzehendel 540/540E bevindt zicht niet in de cabine, maar op de achterbrug.

 • Voor onderhoud moeten links en rechts twee zijpanelen worden verwijderd. Dit kost weinig moeite.

 • Al het onderhoud, zoals oliemeetstok, zekeringen, olie- en luchtfilters en accu, bevindt zich rechts bij de ‘koude’ kant van de motor.

 • Achter het linkerzijpaneel schuilen twee dynamo’s. De tweede dynamo is niet bedoeld voor de aandrijving van elektrisch aangedreven kunstmeststrooiers zoals John Deere onlangs als noviteit presenteerde, maar voor de elektriciteitsvoorziening van de elektrische kachel in de cabine. Normaal gesproken onttrekt de cabineverwarming haar hitte van het koelwater van de motor.

Eén reactie

 • no-profile-image

  jan Steekes

  Leuk dat de naam Eicher weer terug in de markt is!

  Gezien de brede inzet van dit model bij andere merken is met deze trekker niets mis.

Of registreer je om te kunnen reageren.