Mechanisatie

Foto & video 1451 x bekeken

Landini Powermax 165

Landini introduceert de Landini Powermax 145 en 165 van 114 en 126 kW. Ze voldoen aan de Tier III norm en zijn luxe uitgevoerd.

Foto

 • De getoonde Powermax 165 is een prototype. In 2008 start de productie. De Landini Powermax is een luxe trekker. Standaard zijn ze uitgerust met een 32V+24A-semifullpowershift, twee elektrisch bediende hydrauliekventielen, motor-, aftakas- en schakelmanagement, climatronic, geveerde vooras en cabine en een glazen panoramadak.

  Foto's: Henk Riswick tekst: Martijn Knuivers

 • Vanaf 2008 hebben alle Landini’s een nieuw logo.

 • De Landini Powermax beschikt over een 6,7 liter Tier III Iveco-motor. Deze is direct aan de achterbrug geschroefd.

 • De rechter armleuning is praktisch uitgevoerd met een gefixeerde handgreep voor de bediening van de transmissie, een kruishendeltje voor twee elektrische ventielen en tuimelschakelaars voor hef en cruisecontrol. De kruishendel is elektrisch te borgen, zodat de chauffeur tijdens transport niet per ongeluk met zijn elleboog de hydrauliek kan bedienen. De drie overige ventielen worden mechanisch bediend via drie hendels op de rechterconsole.

 • De grote draaiknop is voor hefhoogte. De kleine draaiknop rechts daarvan voor de trekkrachtregeling. Achter het klepje zitten de hefinstellingen voor de daalsnelheid, de fijnafstelling van de trekkrachtregeling en de maximale hefhoogte. Apart daarvan, rechts op het zijconsole (niet zichtbaar op de foto) zit nog een knop voor de dansonderdrukking.

 • Het glazen panoramadak geeft een ruimtelijk effect. Het rolgordijn tegen laaghangende zon zit precies in het zicht van lange bestuurders (> 1,85 meter).

 • Een luxe bijrijderszitje. Ingeklapt zit het weinig in de weg.

 • De trekstangen vergrendelen automatisch als de hef geheven wordt. Handig.

 • De motor is uitstekend bereikbaar. De kap klapt loodrecht op. Via een trekband trekt de bestuurder de kap weer naar beneden.

 • De accu’s zitten verstopt achter de rechtertrap. Om daarbij te komen moet de chauffeur de gereedschapskist wegdraaien en een beschermkap verwijderen.

 • Hoewel de peilstok verstopt zit achter het regelblok voor de geveerde vooras , is er voldoende ruimte voor een makkelijke bereikbaarheid.

 • In het donker werken vormt voor de Landini geen enkel probleem. De trekker is standaard uitgerust met maar liefst 12 werklampen. Zowel achter als voor vier lampen bovenin de cabine en twee lampen op spatbordhoogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.