Mechanisatie

Foto & video

Richard Blok wint kampioenschap mechanisatiemonteur

Op de AgroVak streden vijf finalisten om het Nederlands kampioenschap landbouwmechanisatiemonteur. Richard Blok (24) uit Tiendeveen (Dr.) won goud, Dirk van de Donk uit Veghel won zilver en Pieter Boogaard uit Serooskerke (Zld.) won brons. De vakkanjer-verkiezing werd onder meer ondersteund door het Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven (COM) met als doel om het monteursvak in de landbouw populairder te maken onder jongeren.

Foto

  • Onder toeziend oog van de jury, sleutelt Dirk van de Donk (25) uit Veghel aan een Slootsmid bemester. Dirk werkt al enkele jaren bij Abemec In Veghel. Dirk won de tweede prijs, een zilveren medaille.

  • Onder toeziend oog van de jury, sleutelt Dirk van de Donk (25) uit Veghel aan een Slootsmid bemester. Dirk werkt al enkele jaren bij Abemec In Veghel. Dirk won de tweede prijs, een zilveren medaille.

  • Jeroen Gunnewick (24) bestudeert technische tekeningen en productinformatie alvorens hij verder gaat met sleutelen. Jeroen werkt bij Centrale Werktuigenvereniging Miste in Winterswijk. Hij viel net buiten de prijzen.

  • Pieter Boogaard (24) bestudeert de data op de laptop nauwkeurig tijdens een vermogenstest van de Valtra trekker. Pieter won brons op de vakkanjerwedstijd. Hij werkt bij Deutz-dealer Lorier in Middelburg.

  • Johan Slotboom (25) uit Hengelo (Gld.) werkt aan de John Deere trekker. Ook Johan viel als finalist net buiten de prijzen. Johan werkt als monteur bij Slootsmid in Geesteren (Gld.).

Of registreer je om te kunnen reageren.