Commentaar

1333 x bekeken

ATH: meer focus nodig

De mechanisatiebeurs AgroTechniek Holland (ATH) gaat de derde dag in. Onder een fraaie nazomer trekken vele duizenden boeren naar Biddinghuizen om daar kennis te nemen van wat de mechanisatiebranche hen te bieden heeft. Dat is veel.

Op het 20 hectare grote expositieterrein laten zo'n 300 exposanten hun producten zien. Op nog eens 40 hectare zijn er trekker- en werktuigdemonstraties. Die laatste 40 hectare, waarover de ATH kan beschikken, zijn nieuw.

Die demonstraties hebben een duidelijke meerwaarde. Je ziet in de praktijk wat de machines kunnen en dat spreekt de bezoekers aan. Natuurlijk kun je nog altijd voor het 'platte' kijken naar de spullen achter je computerscherm of tablet kruipen. Het belang van de demonstraties onderkent ook de beursorganisatie, vandaar de aankondiging dat die extra 40 hectare ook weleens vaker in het seizoen ingezet gaan worden voor demonstraties. Een goede keuze; demonstreren op het juiste moment levert meer relevante informatie voor de bezoeker dan demonstreren in september omdat het toevallig september is.

Als de beursorganisatie die logische stap gaat maken, dan gaat die het liefst gepaard met focus, meer focus dan nu het geval is. Om de boer van morgen te blijven boeien, is focus nodig: op aardappelen, op fokkerij, op melkwinning, om enkele gebieden te noemen.

Als de stap naar meer demo's gepaard kan gaan met richting en scherpte, dan heeft die centrale plek in het land de potentie nog belangrijker en bruisender te worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.