Redactieblog

1 reactie

Te groot

Bezoekers zeggen dat op de Agritechnica niet echt nieuwe dingen te zien zijn. Ik denk dat ze door de bomen het bos niet meer zien.

Wat is het belangrijkst op de Agritechnica? Voor mij zijn er drie echte noviteiten te zien op de grootste en belangrijkste machinebeurs ter wereld. Ten eerste trekkerfabrikant Deutz-Fahr, die met de nieuwe 9- en 11-serie iets groots en vooral qua design iets echt vernieuwends brengt in de trekkerwereld. Ten tweede machinefabrikant en strooierspecialist Rauch met het Axmat-systeem, dat de kunstmeststrooier zelfcorrigerend maakt. En ten derde bandenfabrikant Mitas, die met de PneuTrac-bandrups (of rupsband) de trekkerband als het ware opnieuw uitvindt.

Willie Wortel
Op de derde beursdag mocht ik de bedenker van de PneuTrac interviewen. Een echte Willie Wortel uit Israël met een bos krullen waarop elke dame jaloers mag zijn. Hij weet waarover hij het heeft en is al dertien jaar met de materie van banden en rupsen bezig. Eerder bedacht hij systemen met rekbare rupsen, maar die hielden het niet. Wat hij nu heeft bedacht  zal, voor zover ik het nu kan inschatten, de basis van de gevestigde orde aan het wankelen brengen. Later daarover meer.

Te groot?
Even terug naar de Agritechnica. De beurs is groot. Echt groot. 25 hallen zijn tot de nok gevuld met ijzer, rubber en vooral mensen. Het valt me op dat het merendeel van de mensen vertelt dat er niet echt nieuwe dingen te zien zijn. Zoals hierboven juist gemeld, bestrijd ik dat. Ik denk dat deze Duitse beurs zo groot is geworden dat de bezoekers door de bomen het bos niet meer zien. Misschien is de Agritechnica wel te groot geworden.

 

> In deze fotoreportage een overzicht van Agritechnicanieuws

Eén reactie

  • ed12345

    Bas ik ben er 4 jaar geleden geweest 3dagen. Alles zien heel simpel onmogelijk ik had gewoon keuzes gemaakt hele hallen niet bezocht maar verder SUPER, vele zeer intersante gespekken gehad met oa argenteinen met hun visie op akkerbouw tov onze canadese manier van werkenWas onder de indruk van de hospitaliteit van vooral de duitse exposanten Had dit jaar graag weer gegaan maar was helaas niet mogelijk.Wat je israelische bandenman betreft had ik het vorige artikel ook al gelezen ,ben er van overtuigd dat als het werkelijk wat wordt er rap Michelin op de flank komt te staan

Of registreer je om te kunnen reageren.