Redactieblog

De sterkste

In het vorige nummer van TREKKER stond de test van de Claas 950. De sterkste standaardtrekker, stond in het intro. Met een maximaal vermogen van 416 pk. Voor het volgende nummer heb ik een proefrit gemaakt met de New Holland T8.420.

Die trekker heeft inclusief boost een maximaal vermogen van 419 pk. Drie pk meer. Maar wel met een boost. Die alleen werkt als je de aftakas gebruikt of als je transportwerk doet. Dus soms is de Claas de sterkste trekker en soms de New Holland. Hebben ze allebei wat. Eigenlijk alle drie, want de New Holland heeft natuurlijk ook een rode evenknie met dezelfde motor.

De Case IH Magnum 370 levert evenveel pk’s als de New Holland T8.420. Leuk, dat verschil in benadering van de naamgeving. Want beide merken hebben het vermogen in de type-aanduiding. Alleen de 420 van New Holland is max met boost en de 370 van Case IH is nominaal. Als je even niet oplet als klant koop je óf een trekker die in de praktijk ontzetten meevalt, óf een trekker die juist tegenvalt. Het valt op dat geen van de merken heel sterk de nadruk legt op het element ‘de sterkste trekker’ in de marketing. Bij New Holland waren ze er eigenlijk niet zo mee bezig. Bij Claas meer. Naar verluidt wil Helmuth Claas toch nog wel graag de sterkste trekker bouwen. Dan moet hij er voor de zekerheid een paar pk-tjes meer uit persen. En na november is alles weer anders. Waarschijnlijk.

Foto

  • New Holland T8.420

    New Holland T8.420

    Foto: Arend Jan Blomsma
  • Case IH Magnum 370

    Case IH Magnum 370

    Foto: Arend Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.