Redactieblog

13 reacties

Tien nieuwe Fendt’s: van 933 tot 413 Vario

De aangekondigde regen van nieuwe trekkers als gevolg van strengere emissie-eisen krijgt gestalte. Zo kondigde Fendt vorige week op zijn eigen website al veel nieuws aan.

In totaal komen er tien nieuwe Vario-typen bij. Dat is vooral het gevolg van verschuivingen tussen de 400-, 700- en 800-Vario serie sinds de komst van de 300-Vario (link naar fotoserie). Daarbovenop komt wel een compleet vernieuwde 900-Vario serie.

Hele serie à la 936

De nieuwe 900-Vario serie bestaat uit zes nieuwe modellen met motorvermogens van 162 tot 267 kW (220 tot 360 pk). De nieuwe modellen, 922, 924, 927, 930 en 933, hebben nu hetzelfde uiterlijk als de vorig jaar geïntroduceerde 936. Kenmerken: modern ontwerp, maximale rijsnelheid 60 kilometer per uur, een 6-cilinder Deutz motor, onafhankelijke voorwielvering met een veerweg van 30 centimeter en een vijf-stijlen vrijzichtcabine. De 900-trekkers zijn leverbaar in een complete ‘Profi”-uitvoering of iets minder complete ‘Power’-uitvoering. Enkele kenmerken: tot axht dubbelwerkende ventielen, maximale hefkracht 12 ton en een hydrauliekopbrengst tot 216 liter per minuut.

Ten opzichte van de oude serie is het type 916 vervallen. Mensen die een trekker zoeken van dat kaliber, kunnen die nu vinden bij de opgewaardeerde 800 Vario.

Nieuwe 820 Vario

Nieuw bij de 800-Vario serie is de Vario 820 met een maximaal motorvermogen van 151 kW (205 pk). Qua uiterlijk en bediening blijft de 800-Vario nagenoeg ongewijzigd. De 818-Vario (136 kW/185 pk) blijft ook in het programma, de 815 en 817 komen te vervallen. Daarvoor kan men terecht in de opgewaardeerde 700-Vario serie.

Nieuwe 718 Vario

Ook schuift Fendt met typen in de 700-Vario serie. De kleine 711-Vario komt te vervallen. Daarvoor kan men terecht in de opgewaardeerde 400-serie. Nieuw in de 700-serie is het type 718 met een motorvermogen van 132 kW (180 pk).

Drie nieuwe 400-modellen

Ook in de 400-Vario serie verandert veel. Nieuw zijn de typen 413, 414 en 415 Vario met maximale motorvermogens van respectievelijk 99 kW (135 pk), 107 kW (145 pk) en 114 kW (155 pk). Allemaal trekkers met een viercilinder Deutz-motor. Optioneel zijn de 400-Vario trekkers leverbaar met een motor-transmissie managementsysteem (TMS) en een luchtgeveerde cabine. De kleinste typen 410 en 409 zijn vervallen. Daarvoor kunnen kopers terecht bij de nieuwe 300-Vario serie .

Eind augustus stelt Fendt deze nieuwe modellen voor aan het grote publiek. Boerderij is daar bij voor het maken van een eerste praktijkimpressie.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer harms

  een boer met verstand gooit john deere van het land. het is geel en groen en je kunt er niks mee doen. john deere

 • no-profile-image

  gunther

  Prachtige dingen, vooral omdat ze beste kwaliteit hebben gekocht Deutz-motor.

 • no-profile-image

  gerard

  60-km per uur, lekker snel. Maar ik heb al een proces gekregen van €93.00 omdat ik 48 reed op een 50-km weg.(48-3km correctie is 20 km harder dan de toegestane 25 km die landbouwvoertuigen mogen rijden).

 • no-profile-image

  freek

  EEN ECHTE VENT RIJD MET EEN FENDT!!!!!!

 • no-profile-image

  jaap

  Sorry, maar waar slaat die opmerking opgewaardeerde 700 op? Deze trekker is goed, ik heb 3 vario`s en een New Holland voor het spuiten. Alleen die gaat er binnekort uit voor een nieuwe Fendt, want ik ben echt niet te spreken over die trekker. En dan vind ik eerder dat een New Holland een opgewaardeerd merk is.

 • no-profile-image

  jeroen

  Wat betreft de uitlaat hoop ik dat er bij de 4 cilinders toch een beter geluid uit komt, want dat van de oude 400 vario is niet om aan te horen.

 • no-profile-image

  cowboy

  Wat betreft die cabine hebben ze het zeker niet voor elkaar, niet alleen de 300 serie, maar ook de 400 700 800 en 900 serie heeft een veel te kleine cabine, waarschijnlijk wordt dat nu beter met de nieuwe cabine van de 900-serie.

 • no-profile-image

  hans van tol

  Super die nieuwe modellen, voor schonere prestaties, maar mijn smalspoor maakt nu veel te veel herrie!

 • no-profile-image

  gijsbert

  Nou ja, 'nieuw' kun je ze ook niet noemen want er zit alleen een nieuwere motor in (verder is er weinig veranderd). Het zou inderdaad mooi zijn als er een nieuwe cabine op zou komen (300, 400, 700, 800) met de eisen van deze tijd (maar waarschijnlijk moeten we dan wachten tot najaar 2007!).

 • no-profile-image

  hallo

  Ik ben meer fan van MF; gewoon mooie trekkers. Maar Fendt is ook een mooie trekker ze rijden goed door, die Fendts.

 • no-profile-image

  Jan Tondeur

  Ik ben ook helemaal fendt-idolaat! Ik weet precies hoe je ze in korte tijd kunt afraggen! Mijn knecht kan er over mee praten!

 • no-profile-image

  Rik

  Nou, ik hoop dat ze eens de cabine hebben aangepast want dat kon toch echt niet meer vooral die van de 300 serie.

 • no-profile-image

  nathalie

  Ik vind dit supergoed dat Fendt nieuwe modellen uitvindt, want ik ben zot van Fendt! Dit is een tractor met klasse en zijn naam is erom bekend!

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.