Redactieblog

322 x bekeken 4 reacties

Waardeloze persberichten

Het is soms ongelofelijk wat fabrikanten doen om in het nieuws te komen. Vorige week kwam een bericht binnen van bandenfabrikant Continental dat ze met gemak een proef van non-stop 500 uur ploegen konden doorstaan.

Vijfhonderd uur! Waar hebben we het over. Ik denk werkelijk dat elke loonwerker en akkerbouwer zal gaan steigeren van deze waarden. Niet dus.

In de tekst staat letterlijk dat ze met deze waardes heel tevreden zijn. Werkelijk een ongekend succes. Vijf honderd uur non-stop is inderdaad veel. Maar 500 uur ploegen is geen extreme belasting voor de band. De rijsnelheid blijft immers relatief laag.

Ga maar eens 1.000 kilometer over de weg met een volle 30 kuubs giertank of 25 tons zanddumper. Dan praten we ergens over. Het is algemeen bekend dat de banden in Nederland het meeste slijten en het zwaarst beproefd worden bij hoge rijsnelheden in combinatie met zware belastingen en niet te hoge bandenspanningen. Dan pas worden ze warm en kan versnelde breuk of slijtage optreden.

Overigens geldt dat ook voor New Holland TM 190, die 500 uur non-stop heeft geploegd; op biodiesel. Ploegen betekent een vrij constante belasting van motor, achterbrug en transmissie. Niet echt spannend dus.

New Holland laat het daar niet bij zitten. Via het blad Loonbedrijf roept ze alsnog loonwerkers op om deze biodieseltrekker in te zetten voor zwaarder werk. Zoals zandtransport. En dan zullen we meer weten.

En wat betreft Continental: denk even verder na, voordat we opgezadeld worden met nog meer ongeloofwaardig ‘nieuws’.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bds

  De trekker heeft veel macht, want deze heb ik zelf uitgetest, zeg niet te snel een waardeloos bericht. er rijdt er zo maar 1 rond in europa. Binnen x-aantal jaren is dit de toekomst!

 • no-profile-image

  alex

  Een hele prestatie vind ik het wat de schrijver er van ook vind is zijn mening. Een 8-schaar met TM190 (ik denk 194 pk) waar andere tractoren al aan 200-300 pk liggen zonder 100% biodiesel.

 • no-profile-image

  Sjoerd

  Bas doopt zijn pen wederom in de zure inkt en schrijft weinig objectief meer. Het begint steeds duidelijker door te schemeren dat je weinig objectief bent jegens bovenstaand (traktor)merk. Als je zou fluiten in de Italiaanse voetbal competitie zou je worden teruggezet naar de divisie C! Dus inderdaad, Bas, get a life!

 • no-profile-image

  Jan

  Ongelooflijk waar redacteuren van Boerderij zich al druk over maken: waardeloze reakties op een waardeloos persbericht. Oeps, ongelooflijk eigenlijk dat ik hier op reageer. Bas, get a life!

Of registreer je om te kunnen reageren.