Commentaar

6 reacties

De toekomst van trekkertesten

Al een jaar of tien test Boerderij samen met buitenlandse collega bladen Farmers Weekly, Top Agrar en La France Agricole trekkers. En elk jaar is er weer discussie of het beter kan en welke trekkermodellen interessante testkandidaten zijn.

Al een jaar of tien test Boerderij samen met buitenlandse collega bladen Farmers Weekly, Top Agrar en La France Agricole trekkers. En elk jaar is er weer discussie of het beter kan en welke trekkermodellen interessante testkandidaten zijn.
De afgelopen weken heb ik veel gesproken met mijn buitenlandse collega;s. Overleg over de toekomst van de trekkertesten, die wij al sinds 1996 samen uitvoeren met collega magazines in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Elk jaar is er binnen het testteam veel discussie..Wat kunnen en moeten wij eventueel anders dan wel beter doen? En welke testkandidaten zijn dit jaar interessant zijn voor onze lezers?
En zo hoort het ook; alleen door eerlijk, open en kritisch op elkaar te zijn kun je een duurzame relatie opbouwen. Een hecht testteam, waarin alle neuzen dezelfde kant op wijzen, is van groot belang voor een trekkertest. Fabrikanten grijpen terecht elke mogelijkheid aan om gaten te schieten in de testresultaten indien deze bijvoorbeeld niet uniform zijn weergegeven in de verschillende bladen.

Dit jaar zijn er veel nieuwe trekkermodellen op de markt gekomen, dus de keuze is ruim. Ondermeer willen wij nog een vervolg gegeven aan de vorige test waarin 110 pk sterke luxe en eenvoudige modellen zijn vergeleken . Na Claas en Massey Ferguson hadden wij graag een vervolg gegeven met onder andere nieuwe modellen van Case New Holland. Maar de fabrikant staat nog niet te juichen om ons trekkers ter beschikking te stellen. Dit heeft onder meer te maken met vorige testen en de test van 2004, waarin de CVX1190 naar het oordeel van Case New Holland te negatief werd beoordeeld. Nu beraden wij ons of wij een Case IH of New Holland trekker rechtstreeks van een boer of loonwerker zullen nemen. Of draait Case New Holland misschien nog bij? Wie goede suggesties heeft voor de trekkertesten, graarne hieronder reageren

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Costers Dirk

  Zou de nieuwe Deutz-trekker geen goed alternatief zijn met de nieuwe K versie die toch vooral voor de kleine tot middelgrote landbouwer ontwikkeld is. Ook de Agrotron in z'n nieuw kleedje geeft zeker wat te bieden. En daar is nog weinig info over te vinden.

 • no-profile-image

  rene van der slot

  Is het niet of wel een goed idee om eens een gebruikte trekker te testen. Dan kan je eens zien en vergelijken wat een trekker je gekost heeft en misschien wel opgeleverd. En vergeet dan vooral de gebruikte liters brandstof niet.

 • no-profile-image

  zetorfan

  Zetor testen


 • no-profile-image

  rene van der slot

  Is het niet of wel een goed idee om eens een gebruikte trekker te testen. Dan kan je eens zien en vergelijken wat een trekker je gekost heeft en misschien wel opgeleverd. En vergeet dan vooral de gebruikte liters brandstof niet.

 • no-profile-image

  JP

  Ik denk dat het testen van machines uit de praktijk beter is dan machines die door de fabrikant zelf geleverd worden. Dat zijn meestal optimaal afgestelde trekkers om zo goed mogelijk uit de test te komen. Een trekker uit de praktijk nemen is denk ik dan beter omdat dat een beter beeld geeft van hoe de trekkers aan bij de boer of loonwerker worden afgeleverd. Dat zijn meestal niet helemaal geoptimaliseerde trekkers. Ik denk dat dit verrassingen achteraf over bijvoorbeeld brandstofverbruik eerder weg zal nemen.

 • no-profile-image

  bas van bronkhorst

  Hallo,

  Ik zou de prijzen er bj vermelden. voor de zelfde prijs heb je een uitgeklede fendt maar een deutz met bijna elke optie mogelijk.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.