Mechanisatie

Achtergrond

Topmodel John Deere 7R tikt de 390 pk aan

In november 2019 vernieuwde John Deere de 7R-serie met als topmodel de 7330R. Nu komt daar nog één sterker model bij: de 7350R.

Het nieuwe model in de 7R-serie is de 7350R. Deze heeft 350 pk motorvermogen nominaal, uit een 9 liter John Deere PowerTech-motor. Als de boost erbij komt, piekt het vermogen zelfs naar een 388 pk. Qua hardware is de trekker helemaal gelijk aan het grootste type wat in november 2019 werd gepresenteerd, de 7330R. Dus omdat het gewicht gelijk blijft (11,8 ton) en het motorvermogen toeneemt, daalt het ‘kilo’s-per-pk-ratio’ (vermogensdichtheid) naar 29 kilo per pk.

Lees verder onder de foto‘s


  • De nieuwe 7350R heeft zonder powerboost een maximaal vermogen van 350 pk. Met powerboost tikt deze nieuwe trekker met 388 pk net niet de 390 pk aan. - Foto's: John Deere

    De nieuwe 7350R heeft zonder powerboost een maximaal vermogen van 350 pk. Met powerboost tikt deze nieuwe trekker met 388 pk net niet de 390 pk aan. - Foto's: John Deere

  • John Deere positioneert de nieuwe 7R als de echte allrounder voor de loonwerker. Qua vermogen is er ruim overlap met de grotere 8R serie, maar die is minder geschikt voor de weg, en meer  voor het veld.

    John Deere positioneert de nieuwe 7R als de echte allrounder voor de loonwerker. Qua vermogen is er ruim overlap met de grotere 8R serie, maar die is minder geschikt voor de weg, en meer voor het veld.

  • Het nieuwe topmodel krijgt onder meer een zwaardere vooras en mag mede daardoor een totaalgewicht hebben van 18 ton.

    Het nieuwe topmodel krijgt onder meer een zwaardere vooras en mag mede daardoor een totaalgewicht hebben van 18 ton.

Traploos en meertraps

Het nieuwe topmodel is leverbaar met een E23- of een traploze AutoPowr-transmissie. John Deere bouwt nu een torsiedemper in de aandrijflijn om die transmissies te beschermen tegen piekbelastingen (destijds ook al in de 7330R leverbaar). De vooras is iets gewijzigd (niet fysiek), en daarmee stijgt het maximaal toelaatbaar gewicht van 16 ton naar 18 ton. Daarmee stijgt het laadvermogen met twee ton ten opzichte van de huidige 7R-serie. Ook nieuw voor dit model is een overmaat aan banden, voorop is de bandenmaat is nu de 650/65 R34 mogelijk, achter tot een maat 900/60 R42.

Lees ook: Traploze bak voor de John Deere 6M-serie

John Deere verlengt garantie

Tijdens het bekendmaken van dit nieuwe 7R-model, maakte John Deere ook bekend dat ze de fabrieksgarantie verlengt tot twee jaar of 2.000 draaiuren. Dat doet ze niet alleen voor deze 7R-serie, maar deze garantieverlenging geldt ook voor alle modellen uit de 8R- en 9R-serie.

Of registreer je om te kunnen reageren.