Nieuwe Alliance-band voor wielladers MechanisatieAchtergrond

Nieuwe Alliance-band voor wielladers

Alliance Tyre Group komt met de Alliance 321 Plus R-4 diagonaalband. Deze is bedoeld voor bijvoorbeeld graaflaadmachines en compacte wielladers.

De Alliance 321 Plus-serie is te karakteriseren als heavy-duty band. Door de grote profieldiepte, een robuuste loopvlakontwerp, brede blokken en door gebruik te maken van hittebestendige compounds kan de band ruig werk aan. Hij biedt hoge tractie, heeft grote weerstand tegen beschadiging en is slijtvast, aldus ATG.

  • De Alliance 321 Plus R-4 diagonaalband. - Foto's: Alliance Tyre Group

    De Alliance 321 Plus R-4 diagonaalband. – Foto’s: Alliance Tyre Group

  • Nieuwe Alliance-band voor wielladers

Speciaal loopvlakontwerp

Bij het ontwerpen van het loopvlak koos de fabrikant voor een grote profieldiepte en een lange levensduur in industriële en agrarische toepassingen. De band kreeg vrij brede nokken voor meer grip en stabiliteit. De vorm van de tussenruimten voorkomt dat er stenen tussen de blokken vast komen te zitten.

De band is vooral bedoeld voor machines als graaflaadmachines en compacte wielladers.

De band is vooral bedoeld voor machines als graaflaadmachines en compacte wielladers.

De Alliance 321 Plus is oorspronkelijk ontworpen voor regio’s met hoge temperaturen, zoals het Midden-Oosten, Afrika en India. Door toepassen van hittebestendige compounds is de band in een meer gematigd klimaat maximaal te belasten. De nieuwe serie is nu leverbaar in negen maatvoeringen.

Ook nieuwe Galaxy Yardmaster

ATG’s tweede merk, Galaxy, introduceert vijf extra sterke (hogere ply rating) Yardmaster-heftruckbanden. Deze serie diagonaalbanden heeft een sterk karkas, en stijve zijwanden voor stabiliteit en veel rijcomfort tijdens heffen en verplaatsen.

Vijf Yardmasters zijn nu verkrijgbaar met een hogere ply-rating (sterkte).

Vijf Yardmasters zijn nu verkrijgbaar met een hogere ply-rating (sterkte).

Beheer
WP Admin