ATG presenteert Agri Star II trekkerband MechanisatieAchtergrond

ATG presenteert Agri Star II trekkerband

De Alliance Tire Group komt met een nieuwe trekkerband, de Agri Star II. Dankzij de ‘Stratified Layer Technology (SLT) blijven de prestaties op peil ook als de band afslijt en in zijn tweede levensfase komt, claimt ATG.

SLT komt erop neer dat de nokken uit twee lagen bestaan. De bovenste 40 procent is wat anders van vorm dan de 60 procent die het dichtst bij het karkas zit. Komt de slijtage boven de 40 procent, dan verandert de grip van de nok op de ondergrond dus iets, waardoor de prestaties volgens ATG overeind blijven (waar die anders zouden afnemen). De bovenste laag heeft een enkele hoek, het onderste deel meerdere hoeken. In combinatie met de grotere profiel diepte en het optimale aantal nokken zorgen deze twee lagen voor betere prestaties van de banden

De top van de nok is wat anders gevormd dan de basis. - Fioto's: ATG

De top van de nok is wat anders gevormd dan de basis. – Fioto’s: ATG

De snelheidsindex van de Agri Star II is met ‘D’ goed voor 65 km/u. De trekkerband is verkrijgbaar in 76 uitvoeringen in de 70- en 85-serie, waaronder specifieke maten en diverse draagvermogens. ATG geeft er zeven jaar garantie op. Door het grotere rubbervolume in het midden en de extra stijfheid biedt de Agri Star II goed rijcomfort, stabiliteit en grip op de weg. Tegelijk is hij door zijn brede schouders vriendelijk voor de graszode en de bodem.

  • De Agri Star II is er in 76 varianten in de 70- en 85-series.

    De Agri Star II is er in 76 varianten in de 70- en 85-series.

  • Vooraanzicht

    Vooraanzicht

Beheer
WP Admin