Helder wikkelfolie beter te recyclen MechanisatieAchtergrond

Helder wikkelfolie beter te recyclen

De Oostenrijkse firma Coveris presenteert een nieuw folie voor balenwikkelaars onder de merknaam Unterland Crystal. Er zijn twee varianten: volledig transparent of semi-transparant.

Het Unterland Crystal-folie is normaal bruikbaar op alle gangbare merken balenwikkelaars. Ook de gebruikseigenschappen en kwaliteit zijn gelijkwaardig aan de gangbare gekleurde folies. De kwaliteit van het verpakte product blijft in het eerste gegarandeerde bewaarjaar net zo goed bewaard als bij gekleurd plastic, aldus de fabrikant. Bijkomend voordeel: gaat er iets mis met de conservering, dan kun je dat door het plastic heen zien en zo’n baal bijvoorbeeld in een vroeg stadium met voorrang voeren. Ook constateerde een Oostenrijks onderzoeksbureau minder schade door pikkerij van vogels. Een reden daarvoor is niet gevonden, mogelijk reflecteert er meer licht van de balen en mijden ze dat.

Het transparante wikkelfolie heeft vergelijkbare gebruikseigenschapen als gekleurd, aldus de fabrikant. - Foto: Coveris

Het transparante wikkelfolie heeft vergelijkbare gebruikseigenschapen als gekleurd, aldus de fabrikant. – Foto: Coveris

Volgens Coveris hebben plastic-recyclebedrijven een voorkeur voor het transparante plastic als grondstof voor hun fabrieken. Het resulterende product is op veel meer manieren te hergebruiken dan wanneer gekleurd folie wordt gerecyled. Op den duur zou dat tot verschillen in inzamelingskosten kunnen leiden, aldus de makers.

Voor Unterland Crystal kunnen gebruikers in Nederland terecht bij Gerbri Plastics in Enter (Ov.)

Beheer
WP Admin