Mechanisatie

Achtergrond

Grote veiling ‘jong gebruikt’ op 27 november

Mechan Group / Harvest4you houdt op 27 november een veiling van honderden jong gebruikte trekkers, oogstmachines en werktuigen.

Het is naar eigen zeggen de eerste veiling van agrarisch materieel in Nederland en alle 91 Agco-dealers in Nederland kunnen hun aanbod gebruikt inbrengen op de kavellijst. De organisatoren verwachten dat het al bij al om honderden kavels zal gaan.

De veiling zelf verloopt online, de kavels lopen af op woensdag 27 november. Vooraf zijn er kijkdagen op het terrein in het Brabantse Veghel, Rooseveltlaan 10, van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november.

Lees verder onder de foto

Het terrein van MechanNext en Harvest4you in Veghel, waar zij op 27 november een veiling.van jong gebruikt houden in samenwerking met Epic-Auctions. - Foto: MechanNext
Het terrein van MechanNext en Harvest4you in Veghel, waar zij op 27 november een veiling.van jong gebruikt houden in samenwerking met Epic-Auctions. - Foto: MechanNext

MechanNext is de dochter die voor Mechan Groep het tweedehands aanbod bundelt van de ‘eigen’ merken jong gebruikte trekkers (Fendt, Valtra en Massey Ferguson) en werktuigen (onder meer Fella, Seko, Hawe en Bogballe), alsmede veel ‘vreemdmerken’ die door inruil bij de aangesloten dealers binnenkomen. Sinds begin dit jaar werkt MechanNext samen met Harvest4you, dat zich toelegt op het verhandelen van gebruikte oogstmachines als maaidorsers.

Extra afzetkanaal

Deze reguliere handel in gebruikte machines zocht en vond nu aansluiting bij het veilingwezen, namelijk Epic-Auctions in Leende. Dat is gespecialiseerd in het veilen van materieel uit de sectoren agrarisch, grondverzet en transport. De veiling vindt ook plaats onder de voorwaarden en via de website van Epic-Auctions.

Eric Kraan van de Mechan Groep: “Daar waar mogelijk ondersteunen wij onze dealer en deze veiling geeft de dealers de mogelijkheid om via de veiling een groot internationaal publiek te bereiken om hun waar te verkopen.”

De veiling is vooralsnog een eenmalig experiment, bedoeld als extra mogelijkheid om (incourant) tweedehandsvoorraad onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Naderhand wordt geëvalueerd of er een vervolg komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.