Topcon werkt samen met Raven MechanisatieAchtergrond

Topcon werkt samen met Raven

Topcon Agriculture sloot een overeenkomst met Raven Industries om de Slingshot-technologie van de laatste te kunnen gebruiken. De systemen van Topcon kunnen met Slingshot beter data uitwisselen met Raven-apparatuur.

Slingshot is een zogenoemde Application Programming Interface (API). Kort gezegd is het de verbinding tussen software van het ene apparaat en software in het andere. Het doel van Slingshot is dat beide softwaresystemen naadloos met elkaar communiceren.

Een voorbeeld van een Topcon-product is deze X35-terminal. - Foto: Topcon

Een voorbeeld van een Topcon-product is deze X35-terminal. – Foto: Topcon

Topcon gaat Slingshot inbouwen in zijn Topcon Agriculture Platform, kortweg TAP. Dat is een verzameling cloud-diensten waarmee een Topcon-gebruiker (van stuurhulpen etc.) bijvoorbeeld de door trekker of machine verzamelde data draadloos naar de cloud kan sturen, en verder naar kantoor. Of omgekeerd, dat een op de pc gemaakte taakkaart naar de trekker wordt verzonden.

Door de samenwerking kunnen enerzijds Raven-gebruikers (bijvoorbeeld van spuittechnologie) profiteren van Topcons TAP, en anderzijds wordt Topcon-apparatuur een interessantere optie voor Raven-gebruikers.

Spuiten met Raven-besturing aan boord, zoals deze HeroW-zelfrijder, kunnen straks gebruikmaken van TAP-clouddiensten van Topcon. - Foto: Joost Stallen

Spuiten met Raven-besturing aan boord, zoals deze HeroW-zelfrijder, kunnen straks gebruikmaken van TAP-clouddiensten van Topcon. – Foto: Joost Stallen

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin