Foto: Ag Leader MechanisatieAchtergrond

Ag Leader SureForce bewaakt zaaidiepte

Ag Leader introduceert SureForce. Dit is een nieuw, in twee richtingen werkend, hydraulisch kouterdruksysteem dat een constante zaaidiepte realiseert onder wisselende bodemcondities.

De meeste percelen bestaan uit verschillende grondsoorten. Dat levert boeren een grote uitdaging op om een uniform gewas te laten groeien met een optimale opbrengst. De zaaidiepte varieert door die wisselende bodemomstandigheden, en dat heeft effect op de opkomst van de plantjes. SureForce is ontwikkeld om boeren te helpen bij een gelijkmatige opkomst, ongeacht de wisselende grondsoorten en bodemomstandigheden.

Ag Leader introduceert SureForce, een nieuw hydraulisch kouterdruksysteem dat in twee richtingen werkt. De toevoeging van hydraulische lift maakt het mogelijk om een uniforme zaaidiepte te handhaven onder wisselende bodemomstandigheden. - Foto’s: Ag Leader

Ag Leader introduceert SureForce, een nieuw hydraulisch kouterdruksysteem dat in twee richtingen werkt. De toevoeging van hydraulische lift maakt het mogelijk om een uniforme zaaidiepte te handhaven onder wisselende bodemomstandigheden. – Foto’s: Ag Leader

Nieuw: ook optillen

SureForce levert naar behoefte neerwaartse druk of lift. Het systeem meet de druk op de wielen voor de diepteregeling 200 keer per seconde.

SureForce levert naar behoefte neerwaartse druk of lift. Het systeem meet de druk op de wielen voor de diepteregeling 200 keer per seconde.

Ag Leader had al een hydraulisch kouterdruksysteem met de naam Down Force. Dat leverde alleen neerwaartse druk. Het nieuwe SureForce-systeem biedt zowel neerwaartse druk als lift. Een ander verschil is een grotere neerwaartse druk voor zwaardere omstandigheden (nu tot 295 kilo). Het gewicht op de wielen voor de diepteregeling wordt 200 keer per seconde gemeten. Deze kracht wordt automatisch verhoogd of verlaagd om een consistente zaaidiepte vast te houden. SureForce is ook compacter, en daardoor gemakkelijker compatibel met een keur aan precisiezaaimachines.

SureForce is verkrijgbaar bij de Ag Leader-dealer en wordt vanaf november uitgeleverd. De geschatte kosten (exclusief een display of GNSS-ontvanger voor een achtrijige zaaimachine) zijn € 2.550 per rij. Dit omvat alle beugels, hydraulische slangen en fittingen. Dit verschilt per machine en gekozen opties.

Beheer
WP Admin