Foto: Agrometius MechanisatieAchtergrond

Gratis taakkaarthulp van Vantage Agrometius

Vantage Agrometius komt met een portal waar telers actuele satellietbeelden kunnen bekijken en zo de ontwikkeling van hun gewassen kunnen volgen.

Laagdrempelig beginnen met precisielandbouw

De taakkaarten zijn merkonafhankelijk en kunnen in elk display geladen worden dat hiertoe geschikt is, zo belooft Vantage Agrometius. Iedere akkerbouwer kan hiermee op een laagdrempelige manier met precisielandbouw beginnen. Via Taakkaart.nl wordt de CropSAT-portal geladen. CropSAT is een samenwerking met de Zweedse Trimble-importeur DataVäxt AB. In CropSAT kunnen agrariërs hun percelen selecteren op basis van de RVO-opgave. Vervolgens kan men recente satellietbeelden laden en de verschillen binnen het perceel bekijken.

In drie stappen eenvoudig percelen bekijken en taakkaarten maken. - Foto: Agrometius

In drie stappen eenvoudig percelen bekijken en taakkaarten maken. – Foto: Agrometius

Anticiperen op veranderingen

Met deze inzichten kunnen telers tijdig anticiperen op veranderingen in hun gewas en desgewenst een taakkaart maken voor variabele dosering van stikstof in bijvoorbeeld uien en tarwe, maar ook van phytophthora- en loofdoodmiddelen in aardappelen. De portal is kosteloos.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin