Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

‘Kleur van de trekker maakt ons niet uit’

Akkerbouwbedrijf H. en C. Bos in Zevenhuizen (Z.-H.) is niet meer gebonden aan 1 trekkermerk.

De broers Huib en Chris Bos verbouwen op 200 hectare grond de gewassen: spruiten, consumptieaardappelen, zaai- en pootuien, bieten en tarwe. Vrijwel al het werk behalve het slootonderhoud en zaaien van de uien wordt zelf gedaan. Er is in het verleden naar volle tevredenheid dik 40 jaar Deutz-Fahr gereden maar daarna stonden de gebroeders open voor elk merk. “Kleur maakt ons niet meer uit. De dealer en de service is het meest belangrijk, maar de prijs moet ook goed zijn”, vertelt Huib Bos. Na 2 Landini’s kwam er een Fendt 720 Vario waarmee het monopolie van Deutz-Fahr op het bedrijf eindigde. Bij de volgende gelegenheid kwam Valtra het beste uit de bus en kort geleden kwamen daar nog eens een nieuwe Valtra en een demo-Valtra bij.

Foto: Michel Velderman
Foto: Michel Velderman

De op het moment laatste Deutz-Fahr op het bedrijf, staat voor de spruitenplanter met geel dekzeil. 3 medewerkers zijn op de foto bezig om met grote platen een rek in de plantmachine te bouwen. Met 80 hectare zijn spruiten de grootste teelt op het bedrijf.

Eén reactie

  • husky007

    Valtra kan in vele kleuren geleverd worden:-)

Of registreer je om te kunnen reageren.