Foto: Laforge MechanisatieAchtergrond

Laforge komt met universele gps-werktuigcorrectie

Met de universele werktuigbok van het Franse Laforge kun je werktuigen een gps-correctie geven ten opzichte van de werkgang van de trekker. De slimme aanbouwbok is geschikt voor zowel licht werk als zwaar (trek)werk.

In Nederland zijn de meesten wel bekend met de extra ‘ploegcorrectie’ waarmee een apart gps-correctiesysteem ervoor zorgt dat de ploegvoor altijd kaarsrecht blijft, ongeacht of de trekker nu wel of niet een beetje afwijkt van de ideale werkgang. Een tweede gps-signaal en gps-regeltechniek zorgen daarvoor.

Afhankelijk van een gps- of camerasignaal kan de bok automatisch 25 cm verschuiven om de machine op de gewenste, exacte positie te houden.- Foto: Laforge

Afhankelijk van een gps- of camerasignaal kan de bok automatisch 25 cm verschuiven om de machine op de gewenste, exacte positie te houden.- Foto: Laforge

DynaTrac-precisiebok

Zo’n zelfde correctie kan gewenst zijn voor zaaitechniek, diepwoelen of andere precisiezaai- of plantmachines. Laforge ontwikkelde daarom de zogenoemde DynaTrac-precisiebok. Afhankelijk van een gps- of camerasignaal kan de bok automatisch 25 centimeter naar links of rechts schuiven, bedoeld om de machines op de gewenste, exacte werkbreedte te houden.

Gouden medaille

Laforge ontwikkelde 3 modellen: een lichte versie, de Premium (circa € 10.000), de Premium met aftakasdoorvoer (rond de € 13.000) en de zogenoemde Ultima (zo’n € 16.000). De Ultima is geschikt voor trekkers tot 600 pk. Beide Premium-modellen voor trekkers tot 200 pk.

Laforge wint met deze uitvinding een gouden innovatie-medaille op de aankomende Sima, die van 24 tot en met 28 februari 2019 plaatsvindt in Parijs.

Beheer
WP Admin