Mechanisatie

Achtergrond 2 reacties

Geldt kilometerheffing ook voor trekkers?

Er komt een kilometerheffing voor vrachtwagens. Geldt die ook voor trekkers?

Nee. De kilometerheffing geldt alleen voor vrachtwagens boven 3.500 kilo. Trekkers, mobiele kranen en voertuigen met een beperkte snelheid worden uitgezonderd, net als bepaalde andere categorieën zoals vuilniswagens, brandweerauto’s en militaire voertuigen.

Lees ook: Vrachtwagenheffing niet voor trekkers

Heffing ook op lokale wegen

Het is de bedoeling dat de heffing ook gaat gelden op lokale en regionale wegen. Dat moet voorkomen dat vrachtverkeer sluiproutes gaat nemen. De ministerraad heeft begin november ingestemd met de vrachtwagenheffing. Op welke lokale en regionale wegen betaald moet worden, gaat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) overleggen met provincies, gemeenten en waterschappen. De hoogte van de heffing is nog niet bekend.

Laatste reacties

  • pinkeltje

    Nieuws van vandaag: we moeten harder gaan werken omdat de productiviteit niet genoeg is toegenomen de laatste jaren. "Belasting moet veel simpeler, belastingadviseurs vinden het stelsel zelf ook te ingewikkeld". En in verkiezingstijd de boodschap dat de regels minder en soepeler moeten worden en dat er voor lastenverlaging wordt gepleit. En iedere keer weer een regel en een kostenpost er bij. Waar is het eind? Zodra er kentekens op de trekkers zitten zien ambtenaren hun weg vrij om daar een aantal mooie regelingen aan te koppelen met het argument dat we daar een betere wereld van krijgen....

  • koestal

    nog niet,komt wel een keer.

Of registreer je om te kunnen reageren.