Foto: McConnel MechanisatieAchtergrond

Agribuggy in McConnel-geel

De Agribuggy-zelfrijdende spuit is voortaan verkrijgbaar in de gele McConnel-kleur. De bestaande A280 krijgt iets meer luxe en achter de schermen wordt gewerkt aan een tweede type dat meer aansluit op de eisen van de Europese gebruiker.

Het gaat niet om een overname van Kellands door McConnel, meldt importeur Pool Agri in Vroomshoop. Op de thuismarkt (het Verenigd Koninkrijk) is de Agribuggy voortaan zowel in Kellands-geel/rood als in McConnel-geel te koop.

De Agribuggy A280 is in Europa voortaan in deze gele kleurstelling te koop. Alleen op de Britse thuismarkt blijft hij ook als rood/gele Kellands verkrijgbaar, wegens de bekendheid van het merk daar. - Foto's: McConnel

De Agribuggy A280 is in Europa voortaan in deze gele kleurstelling te koop. Alleen op de Britse thuismarkt blijft hij ook als rood/gele Kellands verkrijgbaar, wegens de bekendheid van het merk daar. – Foto’s: McConnel

In de rest van Europa is McConnel (zaaimachines, grondbewerking, graslandverzorging en spuiten) reeds aanwezig met een dealer- en servicenetwerk, en Kellands niet. Het was sinds 2015 alleen in ons land te koop via Pool Agri. Moedermaatschappij Alamo kiest er nu voor om voor de verovering van het vasteland van Europa door de Agribuggy geen nieuw netwerk op te tuigen, maar de machine bij ‘zusje’ McConnel onder te brengen.

Op langere termijn tweede type

De A280 krijgt behalve gele lak, wat meer luxe, waaronder een betere chauffeursstoel. De gebruikelijke upgrade die er anders ook wel was gekomen. De samenwerking heeft evenmin invloed op het prijsniveau. Wel moeten de gecombineerde krachten leiden tot een breder aanbod. Of dat een groter model is naast de A280, is nog niet bekend, noch wanneer dit precies op de markt komt. Wel zal McConnel volgens Hendrik Pool inspelen op wensen die ‘Europese’ gebruikers stellen aan uitrustingsniveau en zaken als spuitboombreedte, aantal secties en spoorbreedte.

Agribuggy in McConnel-geel


Beheer
WP Admin