Krones EasyCollect FP-maisbek ook voor andere merken MechanisatieAchtergrond

Krones EasyCollect FP-maisbek ook voor andere merken

Krone biedt zijn rijonafhankelijke EasyCollect-maisbek nu ook aan voor montage op hakselaars van onder meer Claas, John Deere en New Holland. De bek is er in vier werkbreedtes van 4,5 tot 9 meter (6, 8, 10 en 12 rijen).

De EasyCollect FP voert de gemaaide maisplanten in de lengte de hakselaar in. Volgens Krone verbetert dat de hakselkwaliteit en is minder vermogen nodig, waardoor hakselaars bij een bepaald vermogen met een breder Krone-bek kunnen werken. Verder claimt de Duitse fabrikant dat die erin is geslaagd om de slijtage aan de maisbek te minimaliseren, en daarmee ook de bedrijfskosten.

De EasyCollect-maisbek is er nu ook voor hakselaars van John Deere, Claas en New Holland. - Foto's: Krone

De EasyCollect-maisbek is er nu ook voor hakselaars van John Deere, Claas en New Holland. – Foto’s: Krone

Door de rechte invoer wordt de maisplant preciezer gehakseld. In het eindproduct zitten duidelijk minder extra lange bestanddelen. Een ander voordeel is dat een groot aantal complexe tandwielkasten voor de aandrijving van de rotoren niet meer nodig is. De bouw van de bek is slanker en minder zwaar dan bij andere merken. Afhankelijk van het merk en type hakselaar is de EasyCollect uit te rusten met actieve bodemvolging en een stuurautomaat.

De importeur van Krone heeft alle info over opties, varianten en adaptermogelijkheden van de EasyCollect FP-maisbek.

Beheer
WP Admin