Afbeelding: Mazzotti MechanisatieAchtergrond

John Deere koopt Mazzotti

John Deere heeft Italiaanse spuitenfabrikant Mazzotti overgenomen. Met behulp van de kennis en ervaring van Mazzotti wil John Deere een meer Europese spuit ontwikkelen.

Volgens John Deere heeft de Italiaanse spuitenbouwer Mazzotti veel kennis, technische concepten en ervaring in huis omtrent zelfrijdende veldspuiten. Daar is het de Amerikanen kennelijk om te doen, want samen met Mazzotti willen zij een meer Europese zelfrijdende veldspuit ontwikkelen.

Afbeelding: Mazotti

Afbeelding: Mazotti

Huidige verkoop

Mazzotti behoudt zijn merknaam. Ook blijven de huidige handelsovereenkomsten gehandhaafd, belooft John Deere. Dus Mazzotti blíjft onderstellen leveren voor de zelfrijdende spuiten van Vicon (eigendom van Kubota).

Ook blijft het bedrijf zelfrijdende spuitmachines bouwen en verkopen via het huidige verkoopkanaal. Wout Hogervorst in Noordwijkerhout blijft de Nederlandse Mazzotti-importeur.

Duurt nog even

John Deere gaat dus samen met Mazzotti een compleet nieuwe zelfrijdende spuit ontwerpen. Deze ‘meer Europese’ spuit zal compleet nieuw worden getekend, en is dus geen groen-gele uitvoering van de huidige Mazzotti-zelfrijders. Daardoor blijft het volgens de Nederlandse importeur mogelijk om de Mazzotti-producten via het huidige verkoopkanaal te verkopen. De gezamenlijk ontworpen zelfrijder staat op de planning, maar is voorlopig nog niet in beeld.

Beheer
WP Admin