Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

Lamborghini Spark 190 T4i VRT

Het blad TREKKER introduceerde in editie 344 (mei-nummer) een nieuwe rubriek: Bijzonder Bezit. Trotse eigenaren van een trekker of werktuig dat je niet vaak tegenkomt, vertellen daarin over hun ‘special’.

De aftrap in deze eerste aflevering is voor Jordy Heijdra (22) uit IJsselstein met zijn traploze Lamborghini Spark 190 uit 2015.

Dit is de Lamborghini Spark 190 T4i VRT uit 2015 - Foto's: Matthijs Verhagen
Dit is de Lamborghini Spark 190 T4i VRT uit 2015 - Foto's: Matthijs Verhagen

Een Lamborghini, dat zie je niet vaak!?

“Nee, zelden. Mijn vader heeft een vleesveebedrijf en reed vroeger een Lamborghini 956DT. Later hadden we Claas. Die zie je hier in de buurt ook niet veel. We vinden het namelijk wel mooi om iets aparts te hebben. Toen de Claas wegging, wilden we weer een Lamborghini. Mijn vader kocht een Spark 180, ik was intussen voor mezelf begonnen en kocht een 190.”

Waar heb je hem gekocht?

“De dealer van Deutz-Fahr kon ze gewoon nieuw bestellen. Maar uiteindelijk had het nog heel wat voeten in aarde. Deze Lamborghini’s bleken ze achteraf alleen als powershifttrekkers voor de Italiaanse markt te bouwen. Ik had een traploze TTV besteld. Dat kon dus niet samen. Uiteindelijk is de trekker drie maanden later toch geleverd zoals ik hem wilde. Vermoedelijk is het dus de enige die zo gebouwd is.”

Wat kostte de trekker?

“Eigenlijk zijn Lamborghini’s iets duurder dan een Deutz-Fahr. Maar het zijn exact dezelfde trekkers, dus dat gingen we niet doen. Uiteindelijk konden we ze voor dezelfde prijs kopen.”

Naam: Jordy Heijdra (22) * * * Plaats: IJsselstein (Utr.) * * * Bedrijf: Loon- en verhuurbedrijf. Er zijn drie vaste medewerkers en een club van zo’n 12 zzp’ers, die Jordy verhuurt in de aannemerij en in de groensector. Tevens is er agrarisch loonwerk.
Naam: Jordy Heijdra (22) * * * Plaats: IJsselstein (Utr.) * * * Bedrijf: Loon- en verhuurbedrijf. Er zijn drie vaste medewerkers en een club van zo’n 12 zzp’ers, die Jordy verhuurt in de aannemerij en in de groensector. Tevens is er agrarisch loonwerk.

Waar gebruik je hem voor?

“In 2013 ben ik voor mezelf begonnen als loon- en verhuurbedrijf. De trekker heeft nu 1.800 uur gelopen en doet van alles. Laatst werkte ik er mee in De Uithof, en dan krijg je heel leuke reacties. Mensen stoppen zelfs voor een foto. Niet veel mensen weten dat Lamborghini ook trekkers bouwt.”

Zitten er nog bijzondere opties op?

“De verchroomde pijp, die heeft de dealer zo laten maken. De luchthoorns en extra lampjes hebben we er zelf opgezet. Dat vind ik mooi, het is iets van vroeger uit. Het dak is van binnen met leer bekleed. Dat heb ik laatst voor m’n verjaardag gekregen.”

Verder nog bijzondere aankopen?

“Dit jaar heb ik een nieuwe Pöttinger-opraapwagen met automatisch slijpsysteem gekocht. Ook wel bijzonder.”


 • Het interieur kreeg een hemelbekleding van noppenleer.

  Het interieur kreeg een hemelbekleding van noppenleer.

 • Stokken, toplampen, luchthoorns - de Spark is helemaal áf.

  Stokken, toplampen, luchthoorns - de Spark is helemaal áf.

 • Het logo met de briesende stier is het bewijs: een échte Lambo.

  Het logo met de briesende stier is het bewijs: een échte Lambo.

Eén reactie

 • farmerbn

  Prachtige trekkers, jammer van het dak. Is niet mijn smaak. Hoe makkelijk kun je aan onderdelen komen of zijn echt alle onderdelen gelijk aan Deutz behalve het plaatwerk?

Of registreer je om te kunnen reageren.