Mechanisatie

Achtergrond

Kubota-ploeg in Nederland

De eerste Kubota-ploeg is in actie in Nederland. Qtrac uit Sint Annaparochie zet deze RM3000V-ploeg als demo in achter een Kubota M7151-trekker.

Vorig jaar begon Kubota – na de trekkers – met de verkoop van de Kverneland-hooibouwwerktuigen in Kubota-kleur. Het bedrijf kocht de Kverneland Group in 2012. Sinds vorige maand zijn ook de eerste Kverneland-akkerbouwwerktuigen in het oranje te koop.

De RM3000V achter de M7151-trekker. - Foto: Kubota
De RM3000V achter de M7151-trekker. - Foto: Kubota

Kubota-dealer Qtrac uit Sint Annaparochie (Friesland) nam alvast deze Kubota RM3000V-ploeg op voorraad. De ploeg wordt als demo ingezet, samen met een Kubota M7151-trekker. De ploeg is technisch exact gelijk aan de Kverneland LS-ploegenserie met traploze breedteverstelling. Hij komt dan ook van dezelfde productielijn in de Noorse Kverneland-fabriek. De vijfschaar heeft alleen een andere kleur en naam. Ook de vanafprijs van beide zustermerken is gelijk met € 19.410. De ploeg in deze uitvoering kost € 24.670.

Of registreer je om te kunnen reageren.