Foto: Amazone MechanisatieAchtergrond

€2 miljoen voor testcentrum Amazone

Amazone heeft zo’n €2 miljoen in een nieuw testcentrum geïnvesteerd. Dat bedrag ging in gebouwen en inrichting zitten.

Het testcentrum, dat in december is geopend, ligt in het Duitse Hasbergen-Gaste, vlakbij Osnabrück. Daar werkt Amazone aan machines voor bemesting, gewasbescherming, zaaien en ploegen, en aan elektronica. Er is een nieuwe hal gebouwd van 2.400 vierkante meter, bedoeld voor prototypebouw en testinstallaties. En er kwam 600 vierkante meter nieuwe kantoorruimte bij met elektronicalaboratoria, een werkplaats voor meettechniek en een beveiligde testkamer voor componenten.

Foto: Amazone

Foto: Amazone

Werkbreedtes tot 60 meter

In dit testcentrum heeft Amazone een testbank voor spuitbomen met werkbreedtes tot 60 meter. Dit met geïntegreerd watermanagement, zoals een 16.000 liter grote voorraadtank, vulleidingen met aftappunten, een afvoergoot en een aanzuigschacht voor onderdruktests. Ook is er een ontkoppeld fundament met een 60 ton zware vloerplaat voor continubelastingtests voor machines.

Voor de genoemde sectoren nam Amazone de afgelopen jaren 18 nieuwe medewerkers in dienst. De fabrikant investeert in totaal 5% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf.

Beheer
WP Admin