Mechanisatie

Achtergrond 9033 x bekeken 22 reacties

Mooie mechanische Poolse trekker

Ursus is een tijd weg geweest in Nederland, maar komt via AJB Mechanisatie terug. Een van de eerste modellen is deze 11054.

Importeur AJB Mechanisatie in Ruurlo ziet weer voldoende mogelijkheden met Ursus en haalde een van de eerste écht nieuwe modellen naar Nederland. Het gaat om de 11054, een trekker met 81 kW (110 pk), speciaal bestemd voor de Europese markt. Daarbij mikt Ursus niet op het premiumsegment, maar op geïnteresseerden in een nagenoeg volledig mechanische trekker.

Basic trekker, goede componenten

De trekker waarmee we reden was helemaal standaard. Maar wel uitgerust met wegdraaiende spatborden, die de draaicirkel onder de 10 meter houden, een afsluitbare tankdop en een Scharmüller verstelbare trekhaak. De standaard banden waren dit geval van Petlas. Achter is de standaardmaat 480/70R34, maar optioneel is ook 480/70R38 mogelijk of 520/70R34. Op de optielijst staan verder onder meer airco en fronthef en –aftakas. De trekker komt voor ongeveer € 38.850 op de prijslijst. Dat is ongeveer € 350 per pk! Voor dat geld heb je een basic trekker met goede componenten.

Bekijk meer foto's van en (technische) informatie over deze trekker in Boerderij 33, die op 12 mei verschijnt.

Laatste reacties

 • somporn

  Plak er een ander merk sticker op en iedereen zegt dat het een mooie trekker is voor `weinig`geld.

 • zon

  de oude ursus was een trekker met weinig problemen,alleen het comfort was niet best.de nieuwe heeft veel onderdelen die beproefd zijn.lijkt me geen verkeerde keus.

 • ed12345


  En voor die prijs heus het overwegen waard

 • hooghoes

  Geef mij er 1

 • veldzicht

  Wat zullen de buren wel niet zeggen(achter je rug) hij kan zeker geen fendt of John deere betalen!

 • deweerd

  Als de melkprijs een kwartje wordt, komen er genoeg te rijden.

 • Jan-Zonderland

  @zon, dat comfort viel best mee vind ik, zeker voor die tijd dat ik veel met een 160-04 (zoiets was het type nummer) gereden heb en in mindere mate met de C385. Comfort was toen eigenlijk nog niet een criterium. Als er een hok op zat waarin je droog bleef had je al heel wat. Ik heb er met plezier vele ha's grond mee ontsmet. Ik heb het over pak em beet 35 jaar geleden. Ursus had toendertijd al een hele fijne high/low schakeling.

 • ed12345


  Jan mijn oude buur in belgie had ook zo'n voor die tijd grote Ursus heeft er jaren mee gewerkt .Later toch ingeruild voor een Deutz wat precies de reden was ik geloof de dealer en onderdelen te lang wachten Toen der tijd leken de Ursus en Zetor heel veel op elkaar

 • pinkeltje


  De zwaardere Zetors kwamen uit de fabriek in Slowakije en niet uit de fabriek in Brno. De fabriek in Slowakije ging na de splitsing van Tjechië en Slowaijke verder als ZTS. Omdat het twee totaal verschillende fabrieken waren bouwden ze ook totaal verschillende trekkers. De trekkers uit Slowakije waren feitelijk identiek aan wat Ursus in Polen bouwde. Daarna is Ursus vooral hun eigen versie van diverse Massey Fergusons gaan bouwen. Hoofdzakelijk 200- en 500-serie techniek (met cabine).

 • hornblower

  Brno, in deze fabriek maakten ze tot de bevrijding 1945 o.a wapens, daarna werd het een zetor fabriek waar men tot nu  trekkers bouwt . Voor de privatisering de lichtere versie's tot 77 pk. En in de plaats MARTIN bouwden ze de Chrystal serie , tot de privatisering. Ene op ons bedrijf rijden al meer dan 40 jaar alleen Zetors. Dit zegt toch genoeg?

 • zon

  @ jan zonderland,we hebben heel lang een ursus gehad,in de buurt werd er wel minderwaardig over gedaan.maar de aankoop is gering de inruil valt mee en de kosten voor brandstof en onderhoud vallen helemaal mee.
  Al had ik het na een lange dag wel gehad,het geluidsniveau was wel erg hoog en het schalelen viel niet altijd mee.
  De haas/schildpad werkte wel mooi.

 • Mels

  Denk dat Veldzicht het dichtst bij de waarheid zit. l.o.l

 • W Geverink

  Het leeft veel makkelijker als met bv de aanschaf van een trekker geen rekening met de buren gehouden hoeft te worden.

 • gjcamps


  als je niet veel uren per jaar op de trekker zit kan hij prima voldoen. Lekker weinig electronica en opties, kan er ook minder kapot.Voor dit geld kun je ook een occasion  A merk kopen.

 • ed12345


  Geverink ik weet niet hoe het bij u is maar aan deze kant van canada zijn er maar enkele dealers langdurig verkoper van een merk als Zetor ,Ursus heb ik hier nooit gezien,bij het niet zeker zijn van service binnen een redelijke afstand ook in de toekomst heeft mij ervan weerhouden in het verleden.Dat is een land als NL natuurlijk wel heel anders

 • ed12345


  Pinkeltje je kennis tot in details verbaast me telkens weer wordt in ieder geval zeer gewardeerd

 • De achterkrim

  De Ursus is een prima trekker voor doorsnee boerenbedrijf, die loonwerk buiten de deur plaatst.

 • gerald1975


  Om de kalveren te vieren met de holaras mengbak lijkt dit niet verkeerd.

  80 pk is ook al voldoende. Verder ziet hij er modern uit en nieuw net zo duur als mijn 2e handse New Holland.

 • Sylke


  @veldzicht  Wat kan je de buren schelen

  Voopr weinig geld een leuke trekker Eigenlijk lach je hun uit met hun kapitale investering Mocht de melkprijs echt een kwartje worden dan zit jij er niet zo diep in als je buren

 • ongedierte

  heb in de jaren 80 op een ursussen 1004 en 1014 gewerkt en op het zelfde bedrijf hadden ze ook zetors en eerlijk daar zat weinig verschil in alleen dat de crystal toch wat duurder waren en heb het best als redelijk fijne en taaie trekkers ervaren wel rammelde er wel eens een boutje eerder los als een europese trekker keer natrekken en rijden weer 

 • ongedierte

  wel wil ik erbij vermelden dat de trekkers op dit bedrijf wel van grammer stoelen werden voorzien 


 • vladeuze


  Lijkt mij absoluut geen verkeerde trekker, laat ik dat voorop stellen. Maar koop je een uitgeklede versie van een A-merk dan zijn die niet eens zo heel veel duurder.
  Maar ook dat zijn vaak trekkers die niet in de eigen fabriek gemaakt worden.

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.