Mechanisatie

Achtergrond 4045 x bekeken

Het beste van mechanisatie in 2015

Boerderij zet tot het nieuwe jaar alle hoogtepunten van het afgelopen jaar voor u op een rij.

Vandaag: het beste van mechanisatie uit 2015.

1# Al het werk met één McCormick

Wim Jennissen in Liempde (N.-Br.) ruilt elke 5 jaar of met 5.000 uur op de teller zijn trekker in. "Het ligt eraan hoe de inruil verloopt, maar het liefst rijd ik met jonge machines. Het merk maakt me daarbij niet zo veel uit", zegt de veehouder. Deze McCormick X6.430 werd ingeruild op een Valtra N111 van zes jaar oud. Eerder had Jennissen een Steyr CS94.

Lees het hele artikel

2# Multitrekkertest: voorladers

Boerderij publiceerde in nummer 26 van 24 maart 2015 een multitrekkertest. Alle fabrikanten beschikten voor die test over een budget van € 75.000. Tijdens de Boerderij-multitrekkertest zijn ook voorladers getest en doorgemeten. Er zijn geringe verschillen in de testresultaten. Het gebruiksgemak is verbeterd.

Lees het hele artikel

3# Diepploegen met 600 pk

Richard Kimmann uit Lutten wilde de grond van zijn nieuwe, 62 hectare grote akkerbouwkavel in Hoogeveen verbeteren. Onder meer door de grond tot 190 cm diep te laten ploegen verwacht Kimmann dat de percelen geschikt zijn voor akkerbouw. Bijker Bulldozerverhuur uit Rouveen bouwde zelf een diepploeg. Het bedrijf heeft er ongeveer 600 pk aan vermogen voor staan. Dit komt onder meer van een Cat D8 uit 1954.

Lees het hele artikel

4# Mooie mechanische Poolse trekker

Ursus is een tijd weg geweest in Nederland, maar komt via AJB Mechanisatie terug. Een van de eerste modellen is deze 11054. Importeur AJB Mechanisatie in Ruurlo ziet weer voldoende mogelijkheden met Ursus en haalde een van de eerste écht nieuwe modellen naar Nederland. Het gaat om de 11054, een trekker met 81 kW (110 pk), speciaal bestemd voor de Europese markt.

Lees het hele artikel

5# Trekker met giertank in de Maas

Een trekker met mesttank bij Maren-Kessel haalde de overkant niet. De combinatie rolde van de pont en belande in de Maas. Het was de tweede trekker die de loonwerker in drie dagen tijd op dezelfde plek verloor.

Lees het hele artikel

Foto: Jacco Keuper
Foto: Jacco Keuper

Paula Pfauth

Of registreer je om te kunnen reageren.