Mechanisatie

Achtergrond 2 reacties

Trekkers te water

Bijzondere waterervaringen met trekkers staan op sites van fabrikanten.

Toch wel mooi om te zien dat het elders in de wereld ook heel anders kan. Terwijl wij ons hier druk maken over kentekens, rijbewijzen, de maximale voertuigbreedte (met de nodige zorgen van dien), hebben ze in andere landen niet eens van bruggen gehoord. Gewoon niet zeuren en doorkachelen met die handel.
Het eerst bericht daarover kwam ik vandaag tegen bij de firma Pöttinger. De opraapwagens in Nieuw-Zeeland rijden gewoon tot aan de laadbodem (en soms dieper) door de rivier. Het filmpje van loonbedrijf Gary Graham in Greymouth is verhelderend en toont een New Holland die moeiteloos een Jumbo-opraapwagen door de bedding trekt. En aangezien de loonwerker veel en vaak ver van huis gras inkuilt, wordt de opraapwagen tevens als autoambulance gebruikt (zie foto onder, hoezo dubbeldoel?). Rijplaten zijn niet nodig, je zoekt gewoon een plaatselijk heuveltje op en rijdt de auto er zo in of uit. Terwijl wij hier heel precies met kuilverdelers, shovels en andere hulpmiddelen het gras verdelen, zetten ze daar gewoon een rupskraan erop. Zo kan het dus ook.

Claas en social media

Een tweede, toch wel bijzondere waterervaring met trekkers kwam ik tegen op de gloednieuwe Claas-site waarop de fabrikant zijn 75-jarige combine-jubileum aankondigt. Claas maakt daarbij gebruik van een slim stukje social media waar Claas-combinegebruikers – wereldwijd – hun mooiste maaidorserverhaal met elkaar kunnen delen. Bij de

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerke

    prachtige beelden van boeren in een heel ander deel van de wereld. Blijf zo'n filmpjes (links) aanleveren !

  • no-profile-image

    Peter

    Leuke foto's, lijkt me lastig om uit de auto te stappen in die ladewagen haha!

Of registreer je om te kunnen reageren.