Mechanisatie

Achtergrond 2118 x bekeken 12 reacties

Nagel verder met Argo

Hoewel de officiële bevestiging nog ontbreekt gaat voormalig John Deere importeur Louis Nagel na 1 maart de merken Landini en McCormick importeren.

De onderhandelingen tussen Nagel en de Argo groep zijn zo goed als afgerond en het wachten is nu op de formele beëindiging van de relatie tussen Vormec en Argo. Dit lijkt een kwestie van tijd. Met de overgang hoopt Argo de marktaandelen van Landini en McCormick weer te vergroten, omdat in de Mechan groep, waar Vormec deel van uitmaakt, AGCO voorrang leek te hebben boven Argo.

Update, 9 februari:
Het is officieel. Oud John Deere importeur Nagel uit Nijmegen krijgt het exclusieve importschap van de trekkermerken Landini en McCormick van het Italiaanse concern Argo. De import geldt niet alleen voor Nederland maar voor de gehele Benelux. Dat betekent dat huidig importeur Vormec in Steenwijk en de huidige Belgische importeur Matera het importschap kwijt raken. Argo’s Marketing & Communications Manager Ruggero Cavatorta en Wilko Jilissen van Nagel bevestigen dit. Zowel Vormec als Matera zijn onderdeel van de Mechangroep, die weer distributeur is van Argo’s concurrent Agco (Fendt, MF, Valtra).
Argo denkt met de overstap van de Mechangroep naar Nagel betere resultaten te halen op de Benelux markt. Het importschap van Nagel voor Landini en McCormick gaat op 15 april dit jaar in. Hoe het dealernetwerk eruit gaat zien is nog onbekend. Andere kleine merken van Argo (Pegoraro, Valpadana, SEP) worden in deze overeenkomst buiten beschouwing gelaten. Nagel is nog in gesprek om ook andere importschappen te verwerven.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BV

  Louis Nagel is mede groot geworden door de combinatie van goed management in het verleden (Pieter vd Hoek / Klaas Lont) en het topmerk John Deere. Het is de klassieke fout om te denken dat een heel ander Louis Nagel met een heel ander merk, succesvol gaat worden. Daarbij komt dat als je geen goed dealernet hebt, je het wel kunt vergeten in de huidige markt. Louis Nagel was John Deere, en niets anders.

 • no-profile-image

  Friesche boer

  Louis Nagel, Door groot moed waanzin ontploft....
  gaat straks keihard onder uit
  let maar op! Bij het laatste bezoek aan de landbouw beurs werden we niet echt verwend.

 • no-profile-image

  Ruud

  Wie hoog klimt kan diep vallen.
  Dit is dus gebeurd met Louis Nagel en zijn arrogante personeel, zij dachten altijd boven iedereen verheven te staan en hadden geen enkele affiniteit met de klant.
  Dus om met dit materiaal nu de weg op moeten is eigenlijk meer een 'taakstraf'.
  Veel succes.

 • no-profile-image

  trekkertje

  Hebben ze eindelijk een echte trekker

 • no-profile-image

  Salland

  @ trekkertje, Een echte werkplaatstrekker zul je bedoelen, als je over veel en goede monteurs beschikt zijn het twee interessante trekkers om de mensen aan het werk te houden.
  Vraag het in zuid Drente maar eens bij een Cormick dealer annex loonbedrijf.

 • no-profile-image

  trekkertje

  Hallo Saland
  Ben het lang niet met je eens,deze trekkers zijn misschien wel wat eenvoudiger dan die groenen maar er is lang zoveel trammeland niet mee en het onderhoud is veel goedkoper en ik spreek uit ervaring. aanschaf goedkoper, minderonderhoud. en erg plezierig om mee te werken. Laat mij dan maar lekker op zo'n goedkope rijden.

 • no-profile-image

  jan

  nou trekkertje ik ben absoluut geen groene man maar ik moet salland toch bijvallen want het is echt troep dat cormick (ik weet wie de heer salland met dat loonbedrijf bedoelt)

 • no-profile-image

  Westbrabander

  Nagel arrogant? Waar je mee om gaat wordt je mee besmet. Bij John Deere, daar zijn ze pas arrogant. Ze laten het nu aan alle kanten zien. Prachtig spul, maar ze moeten niet bij mij zijn om het door hun gewenste marktaandeel van 30 % te halen.

 • no-profile-image

  Rakker

  hey, Salland... elke tractor gaat stuk het ligt er maar net aan wanneer je stopt, en met McCormick ga je lang door. Als je het druk in de werkplaats hebt kun je beter afvragen als de monteurs wel genoeg kennis van zaken hebben!!!

 • no-profile-image

  piet

  die groene trekkers zijn net melkkoeien, ze bieden ze scherp aan en daarna moet je een onderhouds contrakt en een verzekering voor als er iets stuk gaat en zeer dure beurtjes omdat de dealer alleen garantie geeft als je er "dure" olie en een korte interval is van onderhoud .
  het plukken begint pas als ie verkocht is .
  Ga maar een oostblokker rijden, goedkoop in aanschaf en goedkoop in onderhoud

 • no-profile-image

  Jan Zonderland

  Ondanks het feit dat wij hier midden in J.D. world zitten, heb ik helemaal niks met dat merk. Komt door de attitude van sommige J.D. fanaten, die alles wat geen J.D. is als minderwaardig beschouwen. Dat soort lieden heeft dan ook alles van J.D.: trekkers, combine, zaaimachines, gazonmaaier, schoenen, pet, broekriem, jas, motorzaag etc. Je kunt hier zelfs een J.D. kluis kopen bij de dealer. Je zult mij echter niet horen zeggen dat ze geen goede dingen maken. Wij gebruiken nu een jaar of 3 een Landini Vision 100 en ik ben zeer content met die trekker. Toegegeven, het kon allemaal best ietsje luxer en iets beter afgewerkt maar dat boeit mij niet zo. Trekker kostte heel wat minder dan een van de topmerken en doet evengoed zijn werk, rijdt plezierig, is zo taai als hondeleer, vooral ook bij lager toerental en, op een paar kinderziektegevallestjes na, geen mankementen gehad. Wel bliezen we onlangs de turbo op maar ja, aan wie ligt dat, Landini, Perkins, de turbo zelf ? Ondanks dat zijn wij er heel tevreden over.

 • no-profile-image

  Hakholt

  De MX-serie van Case waren best degelijk en weinig problemen (dat was de serie vóór N-H). Maar wat deden die Italianen, ze kochten de hele MX-fabriek en productielijnen in Doncaster, en verscheepten die naar Italië. De Case was best goed maar om geld te besparen zetten ze er, ja ze zetten er een andere versnellingsbak onder, en dat was het grootste probleem met die McCormicks. En je kunt je voorstellen dat het ontbreken van de Engelse monteurs uit de oude Case-fabriek ook het een en andere aan de kwaliteit heeft gedaan.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.