Mechanisatie

Achtergrond

Prototype Vicon-wikkelaar

Op de ATH-beurs toonde Vicon zijn nieuwe persen. Daarbij kondigde de fabrikant ook de komst van nieuwe wikkelaars aan. Deze grootpakwikkelaar is daar een van.

De wikkelaar wordt bij TKS in Noorwegen gebouwd. TKS bouwde ook al de wikkelaars voor Kverneland in de Taarup-tijd. Het principe van rollen die het pak inklemmen is weinig veranderd. Het geheel is wel behoorlijk verzwaard. Zo moet de nieuwe wikkelaar pakken tot 1.800 kilo aankunnen. De maximale pakkenmaat die verwerkt kan worden is 120×120×150 centimeter. De wikkelaar doet wel aan de nieuwe Kuhn-wikkelaar denken. Het grote verschil is de manier van transportstelling. De Kuhn-wikkelaar heeft een uitschuifbaar frame. Bij de Vicon worden de wielen schuin gezet, zodat de wikkelaar in de lengte achter de trekker gaat lopen.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.