Mechanisatie

Achtergrond

Kleinere cvt’s bij New Holland

New Holland heeft de serie trekkers met traploze transmissie uitgebreid met trekkers in de lagere vermogensklasse.

Een van de nieuwe modellen is de T7210. Dit is de opvolger van de T6090, maar dan met traploze bak. New Holland toont hiermee ook de nieuwe styling van de trekkers. En de nieuwe naamgeving. De T 7.210 heeft een maximaal vermogen, inclusief boost, van ongeveer 210 pk. Deze trekker heeft een nominaal vermogen van 165 pk. Er ligt een nieuwe FPT (Iveco) motor in van 6,7 liter. Deze voldoet dankzij SCR aan de Fase 3B emissienorm. Er zit dus een blauw dopje op de AdBlue-tank.

De naamgeving bij New Holland is enigszins verwarrend. De T6000 bestond uit de TS-A reeks en uit de TM-modellen met kleine wielbasis. De TM-trekkers met lange wielbasis gingen over in de T7000-serie. Nu komen er in de T7 opnieuw trekkers met kleine wielbasis en lange wielbasis. Net als het vroeger was bij de TM dus.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.