Mechanisatie

Achtergrond 1771 x bekeken 1 reactie

Grimme bouwt alternatief voor kipper

Grimme gaat zelfontwikkelde bandlossers op de markt brengen. De twee- en dieassige wagens zijn in eerste instantie gebouwd voor het transport van aardappelen.

Grimme bouwt de wagens specifiek voor de Europese markt. Het bedrijf heeft momenteel twee stuks klaar; de Multi-Trailer 190 en de Multi-Trailer 350. De kleine wagen is een tandemasser met een inhoud van 19 kuub, de grote is een drieasser van 35 kuub. De wagens bestaan uit een chassis van het Duitse Kröger Agroliner en een bovenbouw van Spudnik Equipment. Spudnik is de Amerikaanse tak van Grimme. Dankzij een brede losband en grote achterklep lossen de wagens relatief snel. Beide opzetschotten kunnen hydraulisch weggeklapt worden om de valhoogte van de aardappelen te beperken. De wagens zijn ook geschikt voor het transport van graan en andere losgestorte producten.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Michel

    Ik vroeg me al af hoe lang het duurde voordat ze een grimme sticker plakte op een spudnik product wat hier al tientalle jaren gebruikt wordt (dus niet zelf ontworpen), alleen dan wel op vrachtwagens. Mooi product! En geen 50.000 euo stortbak meer nodig!

Of registreer je om te kunnen reageren.