Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

Eerste New Holland T8 rijdt al rond

New Holland test momenteel de nieuwe T8-serie in Nederland. Toch zal de trekker volgende week nog niet op de ATH-beurs te zien zijn.

De T8-serie wieltrekkers hebben een opvallend lange wielbasis. Volgens New Holland zelfs de langste op de markt. Dit moet zorgen voor meer stabiliteit op de weg en maakt frontgewichten minder noodzakelijk. De trekkers beschikken over 9-liter FPT-motoren met 202 tot 287 kW (275 tot 390 pk). Dit is inclusief 37 kW (50 pk) boost voor aftakas-, hydrauliek- of transportwerk. De Tier 4-motoren worden vooralsnog gecombineerd met een full-powershift bak. Ground Speed Management is daarbij de elektronische link tussen motor en transmissie.

Wel in Amerika

Ondanks dat de trekkers in Amerika al wel (net) op de markt zijn, laat de fabrikant de nieuwe trekkerserie nog niet op de ATH-beurs zien. Dat heeft alles te maken met de officiële Europese introductie van de trekker, die over twee weken plaats zal vinden in Italië.

Uren maken

New Holland test overigens graag trekkers in de Benelux. De loonwerkers maken hier doorgaans veel uren in een combinatie van veld- en transportwerk. Bijvoorbeeld bij het rijden met een carrier of gronddumper.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    sander

    wow! die moet mijn vader ook hebben zo'n t8!

Of registreer je om te kunnen reageren.