Mechanisatie

Achtergrond 2 reacties

Vomach importeur van Haybuster-strohakselaars

Van Ommeren Machines (Vomach) in Lunteren is importeur geworden van het Amerikaanse merk Haybuster. Dat bedrijf bouwt grote strohakselaars op basis van hamermolentechniek.

Vomach was al dealer van Teagle-strohakselaars, dat vooral kleinere strohakselaars voor de veehouder levert. Vooral onder loonwerkers en fouragehandelaren signaleerde Vomach de laatste tijd vraag naar machines met een grotere capaciteit dan Teagle kan leveren. De Amerikaanse Haybuster-machines bieden nu wel deze grotere capaciteit.

Lees verder onder de afbeelding

Hamermolen

De strohakselaars van Haybuster werken op basis van hamermolentechniek, waardoor ook producten als mais, graan, olifantsgras en andere gewassen fijngemalen kunnen worden. De zogenoemde tub-grinders werken met een roterende voorraadbak die de hamermolen voedt. Deze techniek is een afgeleide van de grote recyclingmachines. Vomach richt zich allereerst op de import van aftakas-aangedreven machines, maar Haybuster bouwt ook stationaire installaties met een eigen motor.

Bekijk hieronder de video van een Haybuster met eigen motor.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vraag

  de touwen gaan mee in het voer!!!!

 • no-profile-image

  Ferd

  vraagteken???

  Wat voor meerwaarde heeft je reactie/opmerking hier?

  en waarom kun je potverdikke niet gewoon je bericht afsluiten met je naam en woonplaats...

  Foeiii kleine pestkop, jij mag niet meer reacties plaatsen..

Of registreer je om te kunnen reageren.