Mechanisatie

Achtergrond

Baselier bouwt superbrede rijenfrezen

Dit voorjaar produceerde Baselier een aantal grote hydraulisch opklapbare rijenfrezen met een werkbreedte van maar liefst 7,3 meter.

De machines frezen 8 rijen aardappelen op 90 cm rijenafstand. Ten behoeve van grootschalige landbouw ontstond de vraag naar een grote machine in combinatie met een 90 cm systeem. Hierop ontwikkelde Baselier een rijenfrees met een werkbreedte van 7,3 meter. Naar eigen zeggen betreft het de breedste rijenfrees ter wereld. Via APH Group is een machine naar Noord-Afrika geëxporteerd en werden een aantal van de grote rijenfrezen in Rusland verkocht. Laatstgenoemde bedrijf is een exportcombinatie van de fabrikanten Cramer, Koning, Baselier, Dewulf, Bijlsma, Omnivent en Manter.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.