Mechanisatie

Achtergrond

John Deere klaagt concurrent aan

John Deere verdenkt een eveneens Amerikaanse concurrent ervan een bepaald onderdeel van een zaaimachine gekopieerd te hebben.

De vermeende patentbreuk gaat om de zaaibuis die fabrikant Great Plains afgekeken zou hebben van John Deere. Deere eist bij de rechter een boetebedrag ter hoogte van driemaal de geleden financiële schade.

JCB

Rechtzaken over schending van het patentrecht zijn niet uniek. Onlangs nog spande fabrikant JCB een soortgelijke rechtzaak aan tegen drie verschillende fabrikanten uit het Verre Oosten. Deze fabrikanten showden compleet nagemaakte machines, waaronder een verreiker, op de Bauma in München. De rechter stelde JCB in het gelijk en eiste dat de machines van de beursvloer weggehaald werden.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.