Mechanisatie

Achtergrond 1 reactie

John Deere bouwt 500.000ste combine

Onlangs liep bij John Deere in East Moline, Illinois (VS), de 500.000ste zelfrijdende combine van de band.

De fabriek begon in 1912 met de productie van zelfbinders. Toen werden deze machines nog getrokken door paarden. Pas net na de Tweede Wereldoorlog rolde er de eerste zelfrijdende combine uit de fabriek. Tot het jaar 2000 verdubbelde de capaciteit van de afgeleverde combines ongeveer iedere 20 jaar. De laatste jaren gaat de trend richting groter nog veel harder volgens John Deere. De hedendaagse combine is nu alweer dubbel zo groot als tien jaar geleden.

De koper van de 500.000ste combine kreeg een rondleiding door de fabriek, en de eer om zijn machine als eerste te starten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    eddy

    In 2004 heb ik de grote combine fabriek in Moline bezocht. Een fantastische belevenis. Toen we aankwamen, met een achterneef uit Iowa, stond precies dezelfde combine die hij net gekocht had, voor de fabriek. We gingen de fabriek door op een treintje,waarbij vroegere werknemers ons uitleg gaven over het hele produktie proces, van grote rollen staal tot d compleet afgebouwde machine. Schitterend!
    Een bezoek is zeer aan te bevele.
    eddy zylstra,enschede

Of registreer je om te kunnen reageren.