Mechanisatie

Achtergrond 585 x bekeken

Fiat splitst in twee delen

Het Italiaanse Fiat concern heeft gisteren bekend gemaakt dat het zich gaat opsplitsen in twee delen. CNH gaat deel uitmaken van het bedrijfsonderdeel Fiat Industries.

Het ene deel wordt de auto divisie, met onder meer de merken Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Lancia en Ferrari. Het tweede deel wordt Fiat Industries. Hierin komen CNH, Iveco en een deel van FPT. De aandeelhouders van beide delen blijven voorlopig dezelfden.
Na de splitsing moeten de afzonderlijke delen flexibeler kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Beide delen hebben een totaal verschillend risico-profiel en verschillende cash behoeften. Een splitsing moet het voor de beide divisies mogelijk maken de juiste keuzes te maken. Het moet voor Fiat topman Marchione ook de weg vrijmaken om met de auto-divisie zijn droom waar te maken om op termijn zes miljoen auto's per jaar te produceren. Officieus zou het hiermee ook gemakkelijker worden een deel te verkopen.

Foto

Arend-Jan Blomsma

Of registreer je om te kunnen reageren.