Mechanisatie

Achtergrond 376 x bekeken 1 reactie

Trekkerrijbewijs; 'E niet nodig voor huidige chauffeur'

Bestuurders met een B-rijbewijs, hoeven geen aanvullend E-rijbewijs te halen om trekker te kunnen blijven rijden. Dat advies geeft de Initiatiefgroep Landbouwvoertuigen aan minister Camiel Eurlings van Verkeer.

De Initiatiefgroep Landbouwvoertuigen heeft demissionair minister Eurlings van Verkeer het advies gegeven om de eis ‘BE-rijbewijs voor alle trekkerbestuurders’ te laten varen. In de initiatiefgroep zitten naast LTO onder andere TLN, Stoas Hogeschool, Cumela en Veilig Verkeer Nederland. Voorzitter van de groep is voormalig V&W-minister Karla Peijs. Het voorstel komt in reactie op het voorstel van Eurlings eerder dit jaar om BE als enige eis voor het trekkerrijbewijs in te voeren. Het zou betekenen dat huidige en ervaren trekkerbestuurders van 18 jaar en ouder met alleen een B-rijbewijs, speciaal rijlessen moeten volgen en het examen moeten halen voor het E-rijbewijs, om trekker te kunnen blijven rijden.

Als het advies wordt overgenomen, komt er voor huidige trekkerbestuurders de minimale plicht om het B-rijbewijs of hoger te hebben. Voor degenen die op het moment van invoering 17 of 18 zijn, pleit de initiatiefgroep voor een overgangsregeling.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    bart

    we hebben net met een groep jongens de e achter b gevolgt met goed resultaat
    om dat we iets hoorden over rijbewijzen voor tracktoren . maar een goede curses is het halve werk ik vind het wel een goed idee

Of registreer je om te kunnen reageren.