Mechanisatie

Achtergrond

CNH gaat samenwerken met Kamaz

CNH gaat een joint venture aan met de Russische truckfabrikant Kamaz. Samen gaan ze landbouwmachines en bouwmaterieel bouwen voor de Russische markt.

De samenwerking, die eerder al aangekondigd was, is nu concreet. Beide fabrikanten investeren 70 miljoen dollar en krijgen 50 procent aandeel in de nieuwe onderneming; CNH-Kamaz Industrial bv. Het bedrijf wordt gevestigd op 1.000 kilometer ten oosten van Moskou. Aan het eind van dit jaar moet de fabriek volop draaien, maar de eerste machines worden volgens CNH volgende maand al geassembleerd. Onder meer zware trekkers (300-550 pk) en combines in de 300 pk-klasse zullen op termijn de fabriek uit rollen.

McCormick

Kamaz is overigens niet onbekend met het fabriceren van landbouwmachines. Het bedrijf kocht enkele jaren terug de inboedel van de voormalige McCormick-fabrieken in Doncaster (Gr.-Br.). In een samenwerkingsverband met Argo brengt Kamaz de trekkers sindsdien onder eigen merknaam in Rusland op de markt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.