Mechanisatie

Achtergrond 4 reacties

Video: Transportbedrijven zijn trekkers beu

Transportbedrijven willen dat trekkers, die door loonbedrijven ingezet worden bij transportklussen, aan dezelfde strenge regels moeten voldoen als vrachtwagens.

Omroep Zeeland meldt dat transportbedrijven het onverantwoord vinden dat 16-jarigen met hun trekker dezelfde vracht mogen vervoeren als gediplomeerde chauffeurs met een vrachtwagen. In onderstaande video komt een transportondernemer aan het woord, met daarbij een reactie van de brancheorganisatie voor loonbedrijven (Cumela).

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De transporteur

  Die beste meneer de transporteur van Koole kan ZELF een tractorcombinatie aanschaffen en ook daarmee gaan rijden.
  Wij zelf beschikken over een transportbedrijf en hebben ook voor klussen tractorcombinatie's lopen.
  In sommige gevallen komen de vrachtwagens beter van pas en andere keren de trekkers met kippers.

  Al met al vind ik dat meneer Hensdijk zijn gelijk probeerd te halen terwijl HIJZELF gewoon een tractor met grondkar kan aanschaffen en hetzelfde ermee kan doen. Een discussie die al zo lang wordt gevoerd!!

 • no-profile-image

  klaas

  dit is een reatie van slechts 1 transportbedrijf en dat is Kole transport,ik heb hierover afgelopen morgen ook al gereageerd ,loonbedrijven ziij gewoon keihard werkende mensen die gewoon hun personeel in de wintertijd ook bezig moeten houden ook in tijd van crisis.Nu het een beetje minder is beginnen ze bij Kole te kloten en protesteren.Ze zijn voor het gemak even vergeten dat ze in de jaren 80 ook diverse loonbedrijven aan de rand van de afgrond hebben gebracht met hun zootje ongeregeld dat heeft mij toen ook mijn baan gekost,en met mij nog vele anderen,nu er voor hun stront aan de knikker is gaan ze de loonwerkers onderuit halen,ze moeten zich KAPOT schamen ook loonwerkers hebben het recht om zand en grond te vervoeren daar zijn dumpers achter een trekker voor uitgevonden en als het even minder gaat heet dat ONDERNEMERS RISICO ook daar moet je mee kunnen handelen

 • no-profile-image

  vijfwinkel

  Het wordt vanzelf op gelost.Er worden door loon en verhuurbedrijfen al vrachtwagens gekocht !

 • no-profile-image

  Mulder

  Ja,beetje ver gezocht dit.Maar geen nood:heb nog wel trekkers staan.En kiepers zijn er ook wel te krijgen.Dus kooltje,niet huilen,maar anticiperen.Neem een voorbeeld aan de keihard werkende loonbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.