Mechanisatie

Achtergrond

Texa Navigator TXT-diagnose

Het diagnosesysteem Navigator TXT bestaat uit een interfacekastje en een dvd met software. Hiermee kan de boordcomputer van veel trekkermerken uitgelezen worden.

Texa brengt al geruime tijd diagnosesystemen voor auto’s, trucks en motoren op de markt, maar is sinds kort ook actief in de agrarische sector. Het diagnosesysteem Navigator TXT bestaat uit een interfacekastje en een dvd met software. Omdat niet alle merken met dezelfde aansluiting werken, zijn er diverse kabels te krijgen die het kastje met de trekker verbinden. De bijgeleverde software wordt op een standaard laptop geïnstalleerd, waarna deze via een bluetoothverbinding met het kastje in de trekker communiceert. Op deze manier kunnen volgens importeur Amtech Equipment dezelfde ingrepen worden gedaan als met de originele diagnosesystemen van de betreffende fabrikant.

Het universele systeem is vooral bedoeld voor mechanisatiebedrijven die meerdere merken in de werkplaats krijgen. Loonbedrijven die storingen aan het eigen machinepark willen verhelpen, kunnen er ook mee werken.

Texa heeft de gegevens van een groot deel van de gangbare trekkermerken en -series al paraat. Twee keer per jaar is er een update te verkrijgen waarop de nieuwe modellen zijn terug te vinden. De leverancier verwacht binnenkort ook de gegevens van verschillende zelfrijdende machines beschikbaar te hebben.

Het systeem kost € 2.900,- excl. BTW. Verbindingskabels moeten er los bijgekocht worden. Deze kosten afhankelijk van het type aansluiting € 50,- tot € 200,- per stuk.

Voor meer informatie:
Amtech Equipment BV
Televisieweg 40
1322 AM ALMERE
Tel: +31 (0)36-5369286
Fax: +31 (0)36-5369296
Email: info@amtechequipment.nl
Website: www.amtech.nl

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.