Mechanisatie

Achtergrond 593 x bekeken 1 reactie

New Holland viert 50 jaar hakselaar

New Holland komt met een speciale Anniversary Edition van de FR-hakselaars. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de NH-machines.

Bijna 50 jaar geleden, in 1961, werd de eerste zelfrijdende New Holland-hakselaar geproduceerd: de New Holland Crop Cruiser. De machine was uitgerust met een Chevrolet V8-motor en hakselde toen 40 ton per uur. Die capaciteit is inmiddels vrijwel vertienvoudigd.

Ter gelegenheid van dit jubileum brengt New Holland nu de FR Anniversary Edition op de markt. Het betreft een speciale uitvoering van de FR9060 en FR9090. De Anniversary Edition-machines zijn standaard voorzien van opbrengstmeting aan de hand van een drogestofsensor. Aan de buitenkant is de Edition te herkennen aan een andere bestickering, een Kemperbek met zwarte details, een verchroomde uitlaat, zilvergrijze velgen, een donkerkleurig cabinedak en een donkere pijp.

Foto

  • GXDOWNLOADS-BOE012820D01

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Zonderland

    is en blijft een lelijk ding

Of registreer je om te kunnen reageren.