Mechanisatie

Achtergrond 1050 x bekeken

Giant komt met schuifgiek

Tobroco machines BV, de Nederlandse fabrikant van Giant-knikladers, komt met een nieuw type op de markt. De Giant V6004T Tele.

De toevoeging ‘Tele’ staat voor de nieuwe, uitschuifbare giek van de kniklader, die verder gebouwd is op basis van de standaard V6004T-machine. Met de telegiek kan een hefhoogte bereikt worden van 4,30 meter. De machine heeft een bedrijfsgewicht van 3.850 kilo en kan ongeveer 2.000 kilo tillen. Een 44 kW (60 pk) Kubota turbodieselmotor zorgt in combinatie met een Bosch Rexroth-hydrauliekpomp voor de aandrijving.

Begin 2011

Met deze knikladers hoopt Tobroco machines een extra doelgroep te bereiken. Het bedrijf, dat jaarlijks ongeveer 1.000 minishovels bouwt, verwacht volgend jaar nog vier à vijf nieuwe modellen te presenteren. Begin volgend jaar worden de eerste tele-shovels uitgeleverd.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.