Mechanisatie

Achtergrond 4 reacties

Duitse hakselaarverkoop naar recordhoogte

Afgelopen seizoen zijn in Duitsland 608 nieuwe hakselaars verkocht. Veertig procent van de nieuwe machines beschikt over 441 kW (600 pk) of meer.

In het afgelopen verkoopseizoen, dat liep van november 2009 tot en met oktober 2010, zijn in Duitsland 608 nieuwe zelfrijdende hakselaars verkocht. Dat is ruim 30 procent meer dan een jaar eerder. Sinds 1993 werden er niet meer zo veel hakselaars verkocht in één jaar. In tussentijd is de capaciteit per machine natuurlijk ook nog eens fors gestegen. Overigens verwacht de Duitse branchevereniging VDMA dat het bij deze eenmalige uitschieter blijft. Volgend jaar zal de verkoop weer op een normaal niveau (500 stuks) uitkomen. Veertig procent van de nieuw verkochte machines heeft een motorvermogen van 441 kW (600 pk) of meer. De gemiddelde afgeleverde hakselaar beschikt in Duitsland over 426 kW (580 pk). Duitse mededingingsautoriteiten laten het niet toe dat er marktaandelen per merk openbaar gemaakt worden.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zwets

  Nog al logisch, de Duitse boeren kuilen massaal bio mais in, om er vervolgens zeer rendabel groene stroom van te maken. Echte VOORLOPERS.

 • no-profile-image

  janford

  even een vraag meneer zwets,

  meent u echt dat het zeer rendabel is groene stroom door bio mais?
  want dat is de grootste flauwe kul die er is als je alle diesel die de trekker met het ploegen, bemesten, zaaien en vervolgens naar de bult toe rijden en de diesel die de hakselaar opslobbert direkt in een dieselmotor laat lopen wek je daar veel meer stroom mee op dan op deze manier het is een grote wassen neus

 • no-profile-image

  Wouter

  Ook even een vraag voor mnr Janford. U geloofd dus echt dat u zonder enige vorm van energie aardolie kan oppompen vervolgens transporteren naar europa en dan rafineren tot diesel. Dit is pas echt flauwe kul want voor het maken van 1liter diesel is er ook al 0,5liter diesel nodig. Volgels mij is biogas echt een waardig alternatief voor de TOEKOMST.

 • no-profile-image

  janford

  geachte wouter ik weet niet waar u leest in mijn reactie dat ik dat allemaal geloof wat u beweert,
  ik bedoel alleen maar dat ervoor dat beetje energie wat er uit die mais komt veel meer energie wordt verstookt,

  en dat biogas tot een mogelijkheid hoort wil ik niet ontkennen maar dan meer op een manier van een groot veebedrijf waar de mest uitkomt en direkt in een biogascentrale ernaast gaat.
  dus energie uit afval en niet uit een produkt wat speciaal ervoor verbouwt en getransporteert wordt

Of registreer je om te kunnen reageren.