Mechanisatie

Achtergrond 382 x bekeken

Case IH: twee machines, één aansturing

Case IH zal op de aankomende SIMA-beurs, begin volgend jaar in Parijs, een gouden aar winnen voor een revolutionair Vehicle 2 Vehicle (V2V) voertuigsynchronisatie-systeem.

Het systeem kan de bediening van twee Case IH-machines synchroniseren. Daarnaast is ook afstandbediening mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld de combinebestuurder vanuit zijn cabine de besturing van de langsrijdende trekker met kipper overnemen. Op deze manier heeft de combinebestuurder volledige controle over de combinatie onder de losvijzel. Tijdens het lossen kunnen beide machines dankzij gegevensuitwisseling dan automatisch dezelfde snelheid aannemen, zonder tussenkomst van de bestuurders. Het resultaat is volgens Case IH een directe stijging van de productiviteit. Of op deze manier ook twee soortgelijke trekker-werktuig-combinaties met slechts één bestuurder op een perceel aan het werk kunnen zijn, dat blijft onduidelijk. Case IH wil hier verder niets over loslaten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.